Tommi Mäkiselle tarjolla jättipotti – ”Se kertoo paljon tiimistämme”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen päälliköimä Toyotan rallitiimi on saamassa jättipotin sunnuntaina päättyvästä Sardinian MM-rallista.

Jos Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Juho Hänninen välttävät virheet neljällä viimeisellä erikoiskokeella, sijoittuvat kaikki kolme suomalaista viiden parhaan joukkoon. Latvala starttaa päätöspäivään toiselta, Lappi neljänneltä ja Hänninen viidenneltä sijalta.

– Se, että kaikki kolme autoamme ovat kärkiviisikossa kenties vuoden hankalimmassa rallissa, kertoo paljon tiimimme ja automme vahvuuksista. Myös insinöörimme ja mekaanikkomme ovat tehneet kaiken mahdollisen ja muuttaneet lukuisia asioita jokaisessa huollossa ilman aikarangaistuksia tai ongelmia, Mäkinen hehkuttaa.

– Lauantai oli jälleen hyvä päivä meille. Emme törmänneet ongelmiin tai saaneet rengasrikkoja, mikä on tärkeä juttu täällä, sillä useilla kuljettajilla on ollut ongelmia, Mäkinen alleviivaa.

Latvala on 24,3 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Ott Tänakista ennen sunnuntain erikoiskokeita. Latvala kärsi lauantaina siitä, että hän joutui ajamaan pölypilvessä rengasrikosta kärsineen Mads Östbergin takana Monte Lernon pikataipaleella. Toyota on hakenut Latvalalle tilanteesta aikahyvitystä, mutta tuomaristo ei ole toistaiseksi päättänyt asiasta.

– Se on selvä juttu, että Jari-Matin piti hidastaa toisen kilpailijan takana, joten toivottavasti hän saa hieman aikaa takaisin. Samanlainen tilanne tapahtui edellisessä kisassa Portugalissa, Mäkinen viittaa Hyundain Thierry Neuvillen saamaan aikahyvitykseen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat