Latvala nousi kolmanneksi Saksan MM-rallissa – ”En ole tyytyväinen suoritukseen”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala nousi kolmanneksi Saksan MM-rallissa 11. erikoiskokeella. Latvalan johtoasema neljäntenä olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen on kuitenkin vain 0,1 sekuntia.

Latvala on ollut lauantaina jatkuvasti Neuvillea nopeampi. Rallia johtava tallikaveri Ott Tänak on kuitenkin karannut jo 41,8 sekunnin päähän.

– En ole ihan tyytyväinen suoritukseen. Muutamissa jarrutuksissa epäröin liikaa. Muutama kaveri näytti ajavan tämän pätkän kovempaa, Latvala totesi WRC All Liven lähetyksessä.

– En vain pysty vastaamaan Toyotan vauhtiin. Ajoin pätkän ihan maksimitasolla, mutta kyyti ei riitä. Auton säädöt eivät ole ihan kunnossa, mutta yritän kyllä kaikkeni, Neuville puolestaan tokaisi.

11. erikoiskokeelle Römerstraseen pohjat tykitti Citroenin Craig Breen. Toyotan Esapekka Lappi jäi pohjista vain kolme kymmenystä.

– Nyt on paljon puhtaampi tienpinta kuin eilen. Sen takia minun ajat ovat parempia kuin eilen. Siitä se ero tulee, Lappi sanoi.

Lappi jahtaa tiukasti edellä meneviä Hyundain-kuskeja Dani Sordoa sekä Neuvillea. Sordo on suomalaisen edellä vain 6,1 sekunnin turvin. Neuvillen ero pieksämäkeläiseen on 7,9 sekuntia.

11. erikoiskokeella nähtiin myös draamaa, kun Fordin Elfyn Evans ajoi ulos tieltä. Palkintosijoista taistelleen Evansin Fiestasta pyörä taittui auton alle ja hän joutui keskeyttämään.

Fordin Teemu Suninen kurvailee rallissa yhdeksäntenä.

Saksan MM-rallin tilanne EK11/18 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota 1.41.23,8
 2. Sebastien Ogier  Ford   +14,1
 3. Jari-Matti Latvala Toyota  +41,8
 4. Thierry Neuville  Hyundai  +41,9
 5. Dani Sordo     Hyundai  +43,7
 6. Esapekka Lappi   Toyota  +49,8
 7. Craig Breen    Citroen  +1.00,8
 8. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.24,6
 9. Teemu Suninen   Ford   +1.42,4

Lue myös nämä