Latvala nopein suomalaiskuski testipätkällä – ”Nyt pelin henki on erilainen”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen

Jari-Matti Latvala kiihdytti Toyota Yaris WRC -autonsa kolmanneksi nopeimpaan aikaan Turkin MM-rallin testierikoiskokeella torstaina.

Latvala jäi 2,1 sekunnin päähän Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillen ajamasta pohja-ajasta. MM-sarjaa johtava Neuville peittosi toiseksi sijoittuneen Sebastien Ogierin 1,6 sekunnilla.

– Nyt tässä rallissa pelin henki on erilainen (kuin muissa soraralleissa). Tämän rallin voittaa se kuljettaja, joka ajaa puhtaan kisan ilman ongelmia ja rengasrikkoja. Yritän ajaa siten ja päästä korkealle tuloksissa, Latvala suunnitteli shakedownin jälkeen.

Latvalan tallikaveri Ott Tänak ajoi testipätkällä neljänneksi ennen Fordin Elfyn Evansia ja Toyota-pilotti Esapekka Lappia, joka jäi kärkiajasta 4,5 sekuntia. Fordin Teemu Suninen sijoittui yhdeksänneksi karuissa olosuhteissa ajetulla testierikoiskokeella.

Turkin MM-rallin alkaa torstai-iltana lyhyellä erikoiskokeella Marmariksen satama-alueella.