Grönholm tavoittelee finaalipaikkaa Latviasta – ”Tavoitteena hyödyntää todellinen potentiaalimme”

Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco

Rallicrossin MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Latviassa ajettavalla kauden yhdeksännellä osakilpailulla. Suomalaistiimi GRX Taneco haaveilee paikasta finaalissa.

Tällä hetkellä GRX Taneco -talli on tiimien MM-pisteissä neljäntenä. Niclas Grönholm on kuljettajien MM-pisteissä sijalla seitsemän ja Timur Timerzjanov täydentää kuskien kymmenen kärjen.

Grönholm on selvittänyt tiensä semifinaaleihin kauden jokaisessa tähän mennessä ajetuissa kahdeksassa kisassa ja yltänyt finaaliin sekä Espanjassa että Britanniassa. Timerzjanov puolestaan ajoi Ranskassa kauden toistaiseksi parhaan suorituksensa, jääden vain kolmen sekunnin päähän finaalipaikasta.

– Riika ei ole kaukana Suomesta, joten monet faneistamme tulevat paikalle ja tunnelma on todella mahtava. Emme Ranskassa saaneet autoni säätöjä kohdilleen, eikä ajoni sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Riiassa tavoitteenamme on hyödyntää koko todellinen potentiaalimme, ajaa hyvin ja päästä finaaliin taistelemaan rinta rinnan MM-sarjan kärkinimien kansa, Grönholm sanoo.

– Tiimimme on tullut aina vain paremmaksi Ranskan osakilpailun jälkeen. Meidän onkin vain hyödynnettävä vahvuuksiamme, jotta pystymme Riikassa vieläkin parempiin suorituksiin. Kehitymme kisa kisalta. Otimme Ranskassa taas askeleen eteenpäin, emmekä aio pysähtyä siihen, Timerzjanov puolestaan toteaa.

Biķerniekin rata sijaitsee lähellä Latvian pääkaupunkia Riikaa. Tähän aikaan vuodesta sää on yleensä leutoa, lämpötilojen vaihdellessa aamun +10 asteesta iltapäivän +25 asteeseen. Radasta 60 % on asfalttia ja 40 % soraa. 1,295 kilometriä pitkän radan tämänhetkinen kierrosennätys on 48,894 sekuntia.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö