Tommi Mäkiseltä ylistystä WRC:n ponnahduslaudalle

Tommi Mäkinen on ollut enemmän kuin tyytyväinen Esapekka Lapin otteisiin.
Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen uskoo, että rallin MM-sarjan luokitusjärjestelmä on auttanut Esapekka Lappia ja Teemu Sunista ponnahtamaan sarjan kuumimpien kuljettajien joukkoon.

Lappi ajoi ilmiömäisesti voittoon Suomen MM-rallissa, vaikka hän kilpaili vasta neljättä kertaa Toyotan WRC-autolla. Suninen kamppaili Jyväskylässä rallin kakkossijasta, mutta kisan lopussa tullut virhe pudotti suomalaissensaation neljänneksi. Tulos oli kuitenkin huikea Suniselle, joka ajoi toisen rallinsa Fordin WRC-kalustolla.

Lappi ja Suninen kamppailivat viime kaudella WRC2-luokan mestaruudesta R5-luokan autoilla. Lappi vei mestaruuden, ja Suninen oli luokan kakkonen. Mäkinen arvioi, että molempien suomalaisten harppaamista WRC-autoon helpotti WRC2-luokassa vietetty aika.

– Esapekalla ja Teemulla on edessään loistava tulevaisuus, mikä tarkoittaa sitä, että nykyinen luokitusjärjestelmä on erittäin hyvä. WRC2 on hyvä harjoitusalusta nuorille kuljettajille. Mielestäni se on suurenmoinen toimintamalli ja toivonkin, että säännöt vakiinnutetaan ilman suurempia muutoksia. Se on ikään kuin N-ryhmä aikoinaan, mutta huomattavasti parempi, Mäkinen hehkutti wrc.comille.

Mäkinen on päässyt seuraamaan läheltä Lapin kehitystä tämän vuoden aikana.

– Näimme hänen lahjakkuutensa Sardiniassa ja Puolassa. Kun hän istui ensimmäisen kerran autoon, olin varma, että hän voi järjestää ison yllätyksen Suomessa. En ole varma, onko hän valmis voittamaan kaikissa ralleissa, mutta Suomen voitto merkitsee sitä, että hän on harpannut vähintään yksi tai kaksi askelta eteenpäin, Mäkinen sanoi.

Lue myös nämä