Latvala keskeytti Autopirtti-rallissa – ”Pyörä lähti omille teilleen”

Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen nautiskelivat Peurunkarallissa
Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin suomalaistähti Jari-Matti Latvala osallistui lauantaina Ähtärin ympäristössä ajettuun Autopirtti-ralliin. Latvalan ja nuotteja lukeneen Juho Hännisen matka kuitenkin katkesi kolmannen erikoiskokeen jälkeen.

– Kolmonen vielä päästiin melkein maaliin. Viimeisessä mutkassa pyörä lähti laakerin pettämisen vuoksi omille teilleen ja tultiin kolmella pyörällä maaliin. Juoksin hakemaan pyörän pellolta ja saatiin se jotenkin paikalleenkin, jotta päästiin seuraavaksi huoltoon, Latvala summaa Moottoriurheilu.tv-sivustolla.

Latvala ja Hänninen johtivat kolmen erikoiskokeen jälkeen rallia ylivoimaisesti, mutta tekniikka petti ja kaksikon oli pakko keskeyttää.

– Huollossa ei kuitenkaan ollut kaikkia tarvittavia osia, joten oli pakko keskeyttää, Latvala sanoo.

Autopirtti-rallin voittoon Historic Trophy -sarjassa ajoi Volkswagen Golfilla Janne Lindberg.

– Kaasu hirtti kiinni kolmosella ja moottorin kumityynyt jouduttiin huollossa vaihtamaan. Muita pulmia ei ollut, kertaakaan ei oltu lähelläkään ulosajoa. Tässä nähtiin hyvin ammattimiehen ja harrastajan ero, kun aikoja Jari-Mattiin vertaa, ja pitäähän sitä eroa ollakin, Lindberg toteaa Moottoriurheilu.tv-sivustolla.

Lindberg voitti Historic Rally Trophy -kilpailun 14,7 sekunnin erolla ennen Ford Escortilla kurvaillutta Kimmo Juhannusvuorta. Volvo-kuskit Ilpo Hietanen ja Heikki Valkonen miehittävät seuraavat sijat.

Autopirtti-ralli oli myös BMW-rallisarjan toinen osakilpailu. Voiton Veli-Matti Havelin niukalla 12,2 sekunnin marginaalilla ennen Timo Bäckia.

Lue myös nämä