Hallitsevat mestarit pitivät pintansa rallisprintin SM-avauksessa

Tomi Hallian tyylinäyte Ruuhimäestä. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki.

Rallisprintin SM-sarjan avausosakilpailu ajettiin sunnuntaina iltapäivällä Jyväskylän kupeessa, Laukaan Lievestuoreella Ruuhimäen legendaariselle hyppypätkällä. Lähtöviivalle asettui peräti 151 kilpailijaa.

Yleiskilpailun ja nelivetoisten luokan voittajaksi ajoi Mr. Rallisprint, urallaan seitsemän Suomen mestaruutta saavuttanut tuusulalainen Tomi Hallia. Hallitseva mestari ajoi molemmilla kierroksilla nopeimman ajan. Voittoaika, 2.38,55 noin neljä kilometriä pitkällä radalla, syntyi toisella ajokierroksella. Nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Hallia lähti kilpailuun hieman epävarmoissa tunnelmissa, hän oli sairastanut flunssaa koko kilpailun edeltäneen viikon.

– Kilpailu sujui todella hyvin, varsinkin olosuhteisiin nähden. Olin vielä kuumeessa toissapäivänä. Hyvä suoritus oli itselleni vähän yllätyskin.

Halliaa erityisesti lämmitti se, että hän pystyi jättämään taakseen keuruulaisen Tomi Tukiaisen ja kolmanneksi ajaneen varkautelaisen Janne Erosen. Tukiainen ja Eronen ajoivat Ruuhimäessä R5-luokan Skoda Fabia-ralliautoilla.

– Minulle on tärkeää, että pystyin nimenomaan pitämään R5-autoilla ajaneet takanani. Tästä on hyvä jatkaa kautta, sanoo Tomi Hallia.

Lemmetti ykkönen kaksivetoisissa

Kaksivetoisissa hallitseva Suomen mestari, laihialainen Mika Lemmetti oli nopein. Takavetoisella Toyota Starletilla ajava Lemmetti kellotti voittoaikansa 2.46,99 ensimäisellä kierroksella. Taistelu voitosta oli tuima, sillä toiseksi ajanut Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä jäi toisen kierroksen huippuajollaan vain 0,05 sekuntia Lemmetistä. Mäkelänkin kalustona oli Toyota Starlet.

– Meni suunnitelmien mukaan. Juha Mäkelä ajoi kyllä hyvin ja tuli lähelle toisella kierroksella. Onneksi sadasosat olivat puolellani. Avauskierroksella ajoin hyvin, toisella kierroksella tiessä oli niin paljon uria ettei ajan parantaminen ollut mahdollista, kertoo Lemmetti.

Kolmanneksi ajoi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka. Junioreissa nopein oli ranualainen, nelivetoisella Skoda Fabia R5:llä ajava Ville Hanhisuanto. Toiseksi ajoi marttilalainen, road racingistäkin tuttu Erkka Korpiaho ja kolmas oli mäntyharjulainen Tomi Vihavainen. Sekä Korpiaho että Vihavainen ajavat Mitsubishi Lancerilla.

V1600-luokan Suomi Cupissa voittaja oli kuopiolainen Jyri Räsänen. Senioreissa voittajaksi ajoi kuopiolainen Jari Pehkonen ja naisten luokassa myrskyläläinen Kirsi Sjölund.