Latvala hävisi jälleen rajusti monsteripätkällä – ”Voin myös itse parantaa”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvala otti jälleen rajusti takkiin Korsikan MM-rallissa. Tuurilainen jäi 49 kilometriä pitkällä La Porta – Valle di Rostinon erikoiskokeella pohjat tehneestä Fordin Sebastien Ogierista yli puoli minuuttia. 

– Oli se jo parempaa, mutta jotain puuttuu. Fiilis oli autoon parempi, mutta jarrutuksissa voimme parantaa. Voin myös itse parantaa, Latvala kommentoi pätkän maalissa WRC.comin Ralliradiolle.

Aamupäivällä samalla erikoiskokeella Latvala jäi Ogierista muhkeat 46 sekuntia, joten pientä parannusta Yarikseen sekä Latvalan omaan ajamiseen oli löytynyt huoltotauolla. Latvala on kokonaistilanteessa kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen vasta yhdeksäntenä minuutin ja 25 sekuntia kärjestä.

Toinen Toyota-kuski Esapekka Lappi jäi Ogierin pohjista puoli minuuttia. Pieksämäkeläinen on kokonaistilanteessa kuudentena minuutin ja 15 sekuntia kisan kärjestä.

– Oli se parempaa ehdottomasti kuin aamulla. Tienpinta oli kuumempi ja pito parempi. Silloin meidän auto toimii paremmin. Viileässä meillä on ongelmia, Lappi totesi.

Ogier on aloittanut rallin kolmella pohja-ajalla. Ranskalaisen etumatka on 33,7 sekuntia ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

– Yritimme puskea ihan kuten aamulla. Jotkut mutkat olivat likaisempia ja jotkut puhtaita. Ei kuitenkaan hullummat olosuhteet. Hyökkäystaso oli sama kuin aamulla, Ogier summasi.

Citroenin Kris Meeke putosi iltapäivän avausek:lla kolmanneksi Neuvillen taakse. Toyotan Ott Tänak on neljäntenä ennen Fordin Elfyn Evansia ja Hyundain Dani Sordoa.

Korsikalla ajetaan perjantaina vielä yksi erikoiskoe.

Korsikan MM-rallin tilanne EK3/12 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford  39.53,7
 2. Thierry Neuville  Hyundai  +33,7
 3. Kris Meeke     Citroen  +38,1
 4. Ott Tänak     Toyota  +44,1
 5. Elfyn Evans    Ford   +1.10,4
 6. Dani Sordo     Hyundai  +1.12,5
 7. Esapekka Lappi   Toyota  +1.15,3
 8. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.24,5
 9. Jari-Matti Latvala Toyota  +1.25,1
 10. Bryan Bouffier   Ford   +1.43,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat