Lappi hurjasteli pohjat ja nousi viidenneksi – ”Olisipa kaikki pätkät tällaisia!”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi löysi oivan vauhdin jälleen Piedigriggio – Pont de Castirlan erikoiskokeella Korsikan MM-rallissa. Pieksämäkeläinen oli jo aamulla samalla pätkällä vauhdissa ja tykitti iltapäivän kierroksella pohjat. 

Lappi jätti 13,55 kilometrin erikoiskokeella toiseksi nopeimman ajan kellottaneen Hyundain Thierry Neuvillen 1,7 sekunnin päähän. Neuvillen kanssa saman ajan kellotti toinen suomalaiskuski Jari-Matti Latvala.

– Olisipa kaikki pätkät tällaisia. Meidän säädöt on täydelliset juuri tämänlaisille erikoiskokeille, Lappi paaluttaa Twitter-tilillään.

Samalla suomalaiskuski nousi kokonaistilanteessa viidenneksi tiukalla erolla ennen Fordin Elfyn Evansia ja Hyundain Dani Sordoa. Kolmikko mahtuu tuloksissa vain yhdeksän kymmenyksen  sisään. Kisaa johtaa perjantain jälkeen Fordin Sebastien Ogier, josta Lappi on jäänyt minuutin ja 13 sekuntia.

Latvala on puolestaan rallissa perjantain erikoiskokeiden jälkeen kahdeksantena minuutin ja 25 sekuntia Ogierin perässä.

– Nyt yritimme ainakin ajaa vähän kovempaa. Olemme tehneet joitain muutoksia ja ne tuntuvat toimivan, Latvala sanoi erikoiskokeen maalissa WRC.comin Ralliradiolle.

Ogierin jälkeen kisassa toisena ajaa Neuville, joka on jäänyt ranskalaisesta 33,6 sekuntia. Citroenin Kris Meeke on kolmantena 38,7 sekuntia Ogierin perässä. Toyotan parhaana kuljettajana on Ott Tänak neljännellä tilallaan. Virolainen on vain 5,5 sekunnin päässä Meekestä.

Lauantaina Korsikan rallissa ajetaan yhteensä kuusi erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

 

Korsikan MM-rallin tilanne EK4/12 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford  1.19.39,0
 2. Thierry Neuville  Hyundai  +33,6
 3. Kris Meeke     Citroen  +38,7
 4. Ott Tänak     Toyota  +44,2
 5. Esapekka Lappi   Toyota  +1.13,5
 6. Elfyn Evans    Ford   +1.13,8
 7. Dani Sordo     Hyundai  +1.14,4
 8. Jari-Matti Latvala Toyota  +1.25,0
 9. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.29,2
 10. Bryan Bouffier  Ford   +1.44,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat