Niko Mäkinen takoi pohjia, mutta lopulta hanki pölähti – ”Pelästyin, että nyt on laina-auto entinen”

Niko Mäkinen
Niko Mäkinen. Kuva: Jarkko Ruotsalainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niko Mäkinen ajoi uransa ensimmäisen F-Rallisarjan kilpailun viime viikonloppuna Hankasalmella, kun kausi alkoi Revontulirallin merkeissä.

Nuottiluokassa ajanut Mäkinen lähti ajamaan voittovauhtia ja hän takoi neljä pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta, mutta kohtalokas virhe pilasi mahdollisuudet kilpailun voittoon.

Ensimmäinen erikoiskoe oli pituudeltaan yhdeksän kilometriä, Mäkinen oli heti hereillä ja kellotti sinne parhaan ajan. Toisella erikoiskokeella sama tahti jatkui, laihialainen oli jälleen nopein, mutta kolmannella pätkällä sedältään Tomi Mäkiseltä lainassa ollut Honda Civic pölähti syvälle hankeen, ja voittotaistelu valui käsistä.

– Mulla vilkkui Tomin kuva silmissä, kun tajusin, että nyt mennään aika syvälle. Pelästyin, että nyt on laina-auto entinen. Meille tuli nuottivirhe, kun vedettiin ulos tiukassa oikessa. Onneksi ei ollut vastassa puita eikä kiviä, muuten olisi kisa päättynyt sinne.

Sijoitus putosi johtopaikalta kahdenneksitoista, mutta kartanlukija Topi Luhtisen kanssa matkassa ollut Mäkinen ei takaiskusta lannistunut. Nousu kohti kärkeä alkoi ja Mäkinen latasi tauon jälkeisille erikoiskokeille pohjat, ennen viimeistä pätkää sijoitus oli jo viides.

– Tauolla paikkailtiin vähän autoa ja päästiin jatkamaan. Vedettiin rennosti loputkin pätkät ja koitettiin nousta tuloksissa sija kerrallaan. Ennen viimeistä eekoota katsottiin että hyvällä ajolla saadaan vielä yksi sija petrattua, ja se onnistui. Harmittaa kun tuli yksi virhe, mutta muuten ollaan tyytyväisiä vauhtiin. Se näyttää riittävän. Kiitoksia koko tiimille hauskasta viikonlopusta, Mäkinen päättää.

F-Rallisarjassa ajetaan yhteensä viisi osakilpailua. Toinen talvikilpailu on Kuhmoisissa 23. helmikuuta. Kesällä ajetaan Toivakassa, syyskuussa Heinolassa ja kausi päättyy Laihian osakilpailuun lokakuussa.

Lue myös nämä