Lappi itsevarmana sopimuksesta Toyotalle: Aika lähellä se varmasti on!

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi hakee Saksasta paikkaa viiden parhaan joukossa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan nuori ja lupaava suomalaiskuski Esapekka Lappi joutui odottelemaan näyttöpaikkaa aina toukokuun Portugalin ralliin saakka. Lappi on kuitenkin osoittanut nopeasti oivaa vauhtia WRC-tasolla ja siitä osoituksena muun muassa Sardinian rallin neljäs tila. 

Lappi huokui itsevarmuutta Suomen MM-rallin aattona.

– En tiedä, voiko tämän parempaa olla. Pääsee Suomessa ajamaan noin hienolla autolla. Aika moni haluaisi varmaan olla minun saappaissa, Lappi hehkutti.

Pieksämäkeläinen on ajanut vasta kaksi täyttä kisaa WRC-autolla, sillä Puolassa yritys katkesi ulosajoon. Jyväskylässä kotiyleisö odottaa aina suomalaiskuskeilta urotekoja. Rauhallinen Lappi ei kuitenkaan ota siitä ylimääräisiä paineita.

– Jotenkin on aika sama olo kuin ennenkin. Ehkä jopa enemmän olen fiiliksissä. Saan aina täällä yleisöstä ja hypestä lisää itselle boostia. Ei se tunnu mulle paineena. Enempi käännän sen vahvuudeksi, WRC2-luokan mestaruuteen viime vuonna ajanut Lappi sanoi.

Suomen kisasta on luvassa tiukka sekuntitaisto ja voitosta taistelee usea kuljettaja. Lappi janoaa paikkaa palkintopallilta.

– Kovat on tavoitteeti itselläni. Haluan parantaa Sardinian sijoitusta. Silloin se tarkoittaa vähintään kolmatta sijaa. Onhan se hirveän kova tavoite, mutta turha mun on hakea kuutossijoja, kun niihin en ole kuitenkaan tyytyväinen. Tavoitteet pitää olla haastavia,

 

Syksyn lähestyessä myös sopimushuhut käyvät kuumina rallimaailmassa. Lappi uskoo, että paikka ensi kaudeksi Toyotalla alkaa olemaan lähellä.

– Aika lähellä varmasti se on. Jos oikein hienosti täällä myllää ja sitten vielä Saksassa täräyttää kaluston paskaksi, niin tilanne voi olla taas toinen. Järkevästi seuraavat pari kisaa, niin uskon, että sopimus alkaa olemaan taputeltu, Lappi niittaa.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina Harjun yleisöerikoiskokeella.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat