Hänninen varoitteli shikaaneista – täräytti sellaiseen heti shakedownissa!

Juho Hänninen
Juho Hänninen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski Juho Hänninen kommentoi keskiviikkona Suomen MM-rallin alla ehkä eniten puhuttanutta aihetta eli keinotekoisia hidasteita pätkien varrella. 

Rallin järjestäjä on halunnut tiputtaa erikoiskokeiden keskinopeutta, jotta pätkiä ei ainakaan jouduta perumaan. Reitiltä löytyy noin 20 keinotekoista shikaania, joissa kuskit saavat taiteilla kieli keskellä suuta.

– Kyllä ne vähän rytmiä katkaisee. Jos ihan suoraan sanon, niin ei ne rallia turvallisemmaksi tee. Siitä olen yhtä mieltä, että keskinopeus varmasti pienenee, Hänninen summasi keskiviikkona Suomen MM-rallin aattona.

– Menee varmasti yli viisi sekuntia joka kohdassa. Ne on niin hitaita, että ihan ykkösellä pitää ajaa. Kaikki paikat on tehty todella ahtaiksi. Jarrutuksen löytäminen on hankalin juttu, Hänninen jatkoi.

Hänninen koki pelkonsa itse heti torstaiaamun testierikoiskokeella. Punkaharjulainen täräytti shikaanissa päin hidastetta ja rikkoi Yariksen etupäätä.

Hänniselle ei ole kirjattu testipätkältä kuin yksi aika. Se oikeuttaa tuloksissa vasta 13. sijaan. Eroa pohja-aikaan on liki kahdeksan sekuntia. Shakedown on vielä kesken.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat