Lähteekö Tommi Mäkisen tiimi mukaan Hyundain leikkiin? – ”Päätös tulee pian”

Kris Meeke
Kris Meeke Toyotan ratissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan varikkopilttuissa on riittänyt puhetta, mikä on varsinaista testiajoa ja mikä ei. FIA on rajoittanut testipäivien määrää, mikä on pistänyt tiimit miettimään uusia tapoja saada kuskeilleen kilometrejä alle.

Hyundain rallitalli ajattaa Sebastien Loebia WRC-autolla ensin Ranskan kansallisessa sarjassa toukokuussa ja uudestaan heinäkuun lopussa Italiassa. Saman tallin Thierry Neuville puolestaan ajaa i20 WRC:llä kotimaassaan Belgiassa Ypres-rallissa.

Toyotan urheilutoimenjohtajan Kaj Lindströmin mukaan asia on hieman kyseenalainen.

– Nyt meidän pitää myös miettiä, haluammeko ja miten haluamme käyttää tuollaisia mahdollisuuksia. Se on järkevää varsinkin asvalttikisojen osalta. Ypres-rallissa on esimerkiksi paljon likaisia leikkauksia ja uria. Se on hyvä varmasti hyödyllistä Saksan MM-rallia ajatellen, Lindström toteaa saksalaislehti Rallye Magazinen sivuilla.

– Päätös asiasta tulee pian. Me harkitsemme kaikkia vaihtoehtoja.

M-Sport Ford näkee negatiivisena Hyundain päätöksen ajattaa WRC-autoa monessa kansallisessa kisassa. Tiimi on pyytänyt FIA:lta toimia asian suhteen.

Ensi viikolla Jari Huttunen kilpailee Hyundain WRC-autolla Riihimäen SM-rallissa. Samassa kilpailussa Takamoto Katsuta ajaa Toyota Yaris WRC:llä.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin huippuhetkistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat