Marcus Grönholm vihjailee: Huttunen saamassa enemmän hommia WRC-tiimiltä?

Jari Huttunen. Kuva: FIA ERC/Gregory Lenormand. DPPI

Jari Huttunen saa huikean näyttöpaikan ensi viikolla, kun hän osallistuu Hyundain WRC-autolla Riihimäen SM-ralliin.

Huttunen kuului vielä viime kaudella Hyundain kehitysohjelmaan ja kilpaili WRC2-luokassa Hyundai i20 R5 -autolla. Täksi kaudeksi ohjelma kuitenkin laukkautettiin, minkä vuoksi Huttusen ajohommat ovat jääneet vähemmälle.

Nyt Kiuruvedeltä kotoisin olevalla Huttusella, 25, on edessään ensimmäinen kilpailu täysiverisellä WRC-ralliautolla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan, on kiva päästä taas ajamaan. Autohan on tosi hyvä, joten sillä pitäisi keretä, ennakoi Huttunen, joka pääsi viime kaudella testaamaan Hyundai i20 WRC:tä.

Huttusen managerina toimii kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm, joka on mielissään suojattinsa pääsystä WRC-auton rattiin.

– Riihimäen SM-ralli vedetään tosiaan yhdessä Hyundain kanssa. He haluavat kokeilla Jarin kanssa lisää rallia. Alkuvuodesta satsattiin Skodalla Ruotsin MM-ralliin, jossa tuli tosiaan pohjat sillä kikottimella (Torsbyn erikoiskokeella). Kokonaisuudessaan se oli hyvä juttu yhden kisan satsaukseksi, Grönholm kertoo.

Mikäli Huttusen ajosuoritus menee Riihimäellä hyvin, voi jatkoakin olla luvassa.

– Viime vuoden lopussa ei näyttänyt niin hyvälle, ja vaikka R5-projekti meni jäihin, silti ovi on pidetty auki Jarin kanssa Hyundaille ja on jatkettu jutustelua. Mietitään, mitä tämän jälkeen. Onnistuessaan varmasti voi tulla jatkohommia. Kokonaisuudessaan tämä on hyvä juttu Jarille ja tiimille, vihdoin päästään takaisin radalle, Grönholm jatkaa.

Yksi spekuloitu mahdollisuus on se, että Huttunen voisi päästä Hyundai i20 WRC -autolla elokuun alussa ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Riihimäen SM-ralli ajetaan lauantaina 25. toukokuuta. Kilpailussa on mukana myös toinen WRC-auto, Toyota Yaris WRC, jota ohjastaa Takamoto Katsuta.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin huippuhetkistä.

Jaa uutinen