Lähde: Toyota-pomon unelma toteutumassa – rallin MM-sarjaan tulossa kaksi uutta kisaa

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Toyotan ratissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan karavaani suuntaa mitä todennäköisimmin Japaniin ja Chileen kaudella 2019, kertoo japanilainen Autosport Web -sivusto.

Japanilaisjulkaisu kertoo, että se sai kuulla asiasta Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallikomission jäseneltä Suomen MM-rallin yhteydessä. Tietojen mukaan MM-sarjan promoottori on lisännyt Japanin ja Chilen osakilpailut luonnostelmaan ensi vuoden kalenterista.

Japanissa ajettiin edellisen kerran MM-pisteistä vuonna 2010. Japanilaislähteen mukaan nousevan auringon maassa järjestettäisiin kauden 2019 viimeistä edellinen osakilpailu marraskuussa. Tiettävästi ralli ajettaisiin asvaltilla.

Japanin osakilpailun paluu MM-kalenteriin olisi huikea juttu etenkin autonvalmistaja Toyotalle, joka tuli takaisin rallin MM-sarjaan viime kaudella Tommi Mäkisen johdolla. Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda kertoi hiljattain Suomen MM-rallin yhteydessä, että hän haluaisi jonain päivänä päästä todistamaan Toyota-kuljettajan voittoa myös kotimaassaan Japanissa. Toyota on ollut menestyksekäs nykyisessä kotirallissaan Suomessa, sillä se on voittanut sorarallin kaksi kertaa peräjälkeen.

Chile järjesti aiemmin tänä vuonna kandidaattikilpailun, joka oli WRC-promoottori Oliver Cieslan mukaan lupauksia antava. Tiettävästi Chile ajettaisiin ensi kaudella neljäntenä osakilpailuna huhtikuussa kaksi viikkoa ennen Argentiinan MM-rallia. Tallit saisivat hieman säästöjä logistiikan osalta, jos naapurivaltiot järjestäisivät rallit peräkkäin.

MM-sarjan kalenterista on putoamassa ainakin yksi osakilpailu. Todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetään Korsikan MM-rallia, joka on logistisesti yksi hankalimmista Euroopan kilpailuista. Japanilaismedian mukaan mahdollista on, että liipaisimella ovat myös Turkin ja Saksan rallit, joista toinen saattaa pudota Korsikan ohella.

Ensi kaudella rallin MM-sarjassa ajetaan 13 tai 14 osakilpailua. WRC-promoottorin suunnitelmissa on laajentaa MM-sarjaa tulevina kausina jopa 16 osakilpailun mittaiseksi. Sarjasta paikkaa kyttäävät muun muassa Kenia, Kroatia ja Kanada.

Lue myös nämä

  • Uusimmat