Ogierin WRC-auton päivityspaketti oli vasta alkusoittoa – ”Lisää muutoksia tulossa”

Sebastien Ogier lennätti Fiestaa Ruuhimäen erikoiskokeella. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford kokeili uutta aerodynamiikkapakettia Fiesta WRC -autossa ensimmäistä kertaa kilpailuolosuhteissa Suomen MM-rallissa. Tallin mukaan autoon on tulossa vielä tukku uusia päivityksiä, joilla Fiestan kilpailukykyä pyritään parantamaan.

Viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin auton perässä nähtiin uusi aeropaketti Keski-Suomen sorilla. Ford Performancen kanssa yhteistyössä kehitetyn paketin piti laskelmien mukaan parantaa auton downforcea eli pitovoimaa jopa 30 prosentilla. Uudet osat tuottivat kuitenkin tuskaa Ogierille ja M-Sportin insinööreille – Fiestan perä oli vakaampi nopeissa mutkissa, mutta auton aerodynamiikka ei ollut kunnolla balanssissa, koska keula säilyi entisellään.

Ogier käyttää uutta aeropakettia myös ensi viikolla ajettavassa Saksan MM-rallissa, jossa keskivauhti jää tosin huomattavasti Suomen lukemista. Fiestaan on tulossa piakkoin myös muita päivityksiä.

– Uusi aerodynamiikkapaketti oli ensimmäinen tulos yhteistyöstä Fordin kanssa. Teemme heidän kanssaan töitä myös auton muihin osa-alueisiin liittyen. Lisää muutoksia on tulossa lähiaikoina, M-Sportin insinööriosaston pomo Massimo Carriero kertoi Rallye Magazinin mukaan.

Carrieron mukaan M-Sport ja Ford Performance pyrkivät tekemään parannuksia muun muassa Fiestan moottoriin ja ohjaukseen.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, saavatko Ogierin tallikaverit Teemu Suninen ja Elfyn Evans uudet aerodynamiikkaosat käyttöönsä Saksan asvalttirallissa.

Lue myös nämä