Ensimmäinen Suomen mestaruus katkolla rallicrossin SM-sarjassa

Jukka Lautamäki. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina, kun viime vuonna juuri rallicrossin SM-osakilpailussa kilpailukäyttöön vihitty Murtoharjun moottorirata toimii näyttämönä kauden neljännessä osakilpailussa.

Rata keräsi jo viime kaudella runsaasti kehuja kuljettajilta, vaikka kova vesisade yrittikin tulla sekoittamaan pakkaa kesken kisapäivän.

SuperCar-luokassa on nähty tähän mennessä jo hienoja taisteluita ja dramaattisia käänteitä, joten mastaruuskamppailun osalta kaikki on vielä auki, eikä myöskään Jalasjärven osakilpailu jätä varmasti ketään kylmäksi.

Sarjan kärkipaikalla on jo kaksi kertaa korkeimmalle korokkeelle tällä kaudella noussut Ari Perkiömäki, mutta ainoastaan seitsemän pisteen päässä niskaan hengittää tasaisia otteita Saabillaan esittänyt Mikko Ikonen. Kolmannella sijalla vain pisteen päässä Ikosesta majailee kolme palkintokorokesijoitusta napannut Riku Tahko, joka starttaa erittäin nälkäisenä tavoittelemaan kauden ensimmäistä ykkössijaansa Jalasjärven osakilpailuun.

– Ainekset on kyllä ollut voittoon. Kaanaassa oli vähän ongelmia vauhdin kanssa, mutta sielläkin löytyi pieniä teknisiä syitä. Kaksi seuraavaa kisaa oli kyllä sitten sellasia, missä vauhti riitti ja oltiin ehkä jopa nopein auto, mutta ei vain ole osunut täysin ehjää päivää. Kaikki ollaan kuitenkin ajettu maaliin, joten se on toki teknisesti hyvä asia, totesi Tahko.

– Jalasjärvellä rata ei varmasti ole niin katastrofi soraosuuksien suhteen, joten kiviä ei nyt tarvitse ehkä kierrellä niin paljoa. Vauhtini oli siellä todella kilpailukykyistä, kun käytiin ajamassa testiä. Se on sellanen mistä tykkään, kun saa kovasta vauhdista viikata autoa sivuttain, Tahko kommentoi luottavaisena.

Lautamäki hakee voittoa kotikisasta

Jalasjärveltä kotoisin oleva Jukka Lautamäki koki epäonnea edellisessä kilpailussa Honkajoella, mutta kotikilpailuunsa mies starttaa vain ja ainoastaan voitto mielessä. Lautamäki on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen SuperCar-luokassa neljännellä sijalla 14 pistettä mitalisijojen ulkopuolella, mutta kuten SuperCar-luokka on jälleen tänä vuonna osoittanut, mitä vain voi vielä tapahtua sijoitusten suhteen

– Perinteiset kuviot, eli kypärä päähän ja voittoa tavoittelemaan. Tällä kotikisan statuksella ei kuitenkaan oikein ole niin hirveästi merkitystä, sillä kaikki aikaisemmatkin ovat olleet vähän kuin kotikisoja, Lautamäki kertoi.

– Jalasjärven rata on säilyttänyt muotonsa, mutta lisälenkkiä on vähän muutettu. Radan kunnostus on aloitettu jo hyvissä ajoin, joten kyllä uskon, että saadaan selvästi tämän kauden paras rata aikaiseksi. Vielä kun sade saataisiin pysymään pois tällä kertaa, toivoo Lautamäki.

Suomen mestaruus katkolla Autokrossi-luokassa

Juha Rytköselle ei ole löytynyt vielä haastajaa Autokrossi-luokassa, ja tästä on osoituksena 15 erävoittoa 15:sta mahdollisesta. Maksimipistein sarjaa johtava Rytkönen on erittäin lähellä sinetöidä Suomen mestaruutensa jo Jalasjärvellä, mutta varmistelemaan hän ei kuitenkaan aio ryhtyä.

– Kausi on kyllä alkanut yli odotusten. Tietenkään en osannut odottaa mitään tällaista, sillä ajattelin ennen kauden alkua, että finaalipaikoista lähdettäisiin ainoastaan taistelemaan. Ulos päin ei varmaan ole näkynyt, mutta vähän on ollut myös ongelmia auton kanssa. Vaihdelaatikko on jonkin verran reistaillut, mutta ehkä sekin on nyt selätetty, selvittää Rytkönen.

– Varmistelemaan en kyllä lähde, joten Jalasjärvellä koitetaan ajaa jälleen täysillä voitosta. Ei paranisi hyvää putkea katkaista, Rytkönen lataa.

Toisella sijalla Autokrossi-luokassa on Joni-Pekka Rajala, joka metsästää tältä kaudelta kahta SM-mitalia. Rajala on 25 pistettä Rytköstä jäljessä, mutta toisesta sijasta tullaan käymään vielä hieno taistelu kauden loppupuoliskolla, sillä Tero Tukiainen kärkkyy ainoastaan pisteen päässä Rajalasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat