Kuusi suomalaiskuskia osallistuu Portugalin MM-ralliin – Huttunen ja Pietarinen jälleen mukana

Teemu Suninen
Teemu Suninen ajoi viime vuonna Portugalissa kolmanneksi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Portugalin osakilpailulla. Mukana on yhteensä kuusi suomalaista kuljettajaparia. 

WRC-autoilla Portugalissa ajavat totutusti Toyotan Jari-Matti Latvala sekä Fordin Teemu Suninen ja Citroenin Esapekka Lappi. WRC2 Pro -luokassa toista perättäistä voittoa MM-sarjassa metsästää nuori superlupaus Kalle Rovanperä.

MM-tasolle palaavat myös Hyundain i20 R5:lla kisaan osallistuva Jari Huttunen sekä Skoda Fabia R5:sta komentava Eerik Pietarinen. Edellisen MM-rallinsa parivaljakko ajoi Ruotsissa helmikuussa. Huttunen ja Pietarinen ajavat WRC2-luokassa.

Katso alta kooste Tänakin voittoon päättyneen Chilen MM-rallin huippuhetkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

 

Yhteensä matkaan lähtee 61 kilpailijaparia, joista 11 on WRC-autoja ja huimat 32 kappaletta R5-luokituksen menopelejä. Suomalaisittain alkukausi MM-sarjassa on ollut surkea. Ainoa valopilkku oli Lapin toinen sija Ruotsin rallissa.

Suomalaisille Portugalin ralli on historian saatossa sopinut erinomaisesti. Markku Alén on menestynein suomalaiskuski viidellä voitollaan. Hannu Mikkola juhli Portugalissa kolme kertaa ja Juha Kankkunen sekä Tommi Mäkinen kahdesti.

Voittoihin Portugalissa ovat ajaneet myös Timo Salonen (1985) sekä vuonna 2015 Jari-Matti Latvala. Myös Simo Lampinen on valloittanut Portugalin rallin vuonna 1970.

Lue myös nämä