Kymmenkertainen Suomen mestari ei stressaa WRC-tykkien vauhdista – ”Kaiken onnistuessa voisi päästä lähelle”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perinteinen Riihimäki-ralli avaa tulevana lauantaina rallin SM-sarjan kesäkauden. Kanta-Hämeen vauhdikkaille ja luonteikkaille teille on laadittu kaikkiaan yhdeksän erikoiskokeen ja 110 EK-kilometrin mittainen reitti, joka tarjoaa kuljettajille haasteita sekä rytminvaihdoksia.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen starttaavat Skoda Fabia R5:lla reitille lähtönumerolla 30.

– Kaikki on valmista tulevaan. Keravan rallin jälkeen on ajettu asiakastilaisuuksia, joten ajotuntuma soralle on hyvä. Ennen kisaa huollamme vielä auton ja tarkastamme, että kaikki on kunnossa. Kaikki on tehty mitä tehtävissä on, Salo sanoo.

Kesäkauden ensimmäisissä SM-osakilpailuissa reitille ensimmäisenä lähetetään WRC-autot sekä etuvetoluokkien kuljettajat. WRC-autoilla Riihimäellä ajavat Hyundailla Jari Huttunen sekä Toyotalla Takamoto Katsuta.

– Etuvedot menevät edellä, joiden jäljiltä ajolinjat voivat jonkin verran erota meidän linjoistamme. Liukastakin voi siksi olla. Eteeni starttaa kuitenkin kaksi R5-luokan autoa, joten en usko että meillä on mitään hätää. Pääasia on, että päästään pitkän tauon jälkeen taas  ajamaan kovaa kilpaa.

Katso alta ennakko Riihimäen SM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,264580″ ap mute ]

Tuotanto: AKK

Salo muistuttaa, että letkan kärjessä ajavat WRC-autot saavat mennä menojaan.

– Ajetaan me SM-sarjaa. Kaiken onnistuessa R5:lla voisi päästä heitä lähelle,  mutta ei me niiden aikoja seurata. Mennään pätkä kerrallaan. Jokainen niistä on oma kilpailunsa, jossa pitää suorittaa niin hyvin kun vain  pystyy. SM1-luokan voitosta totta kai lähdetään ajamaan. Tasainen ja  kova suoritus alusta loppuun on yleensä avain menestykseen, Salo muistuttaa.

SM Riihimäki-ralli käynnistyy lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat