Kuusi sekuntia ja puuhun! Hyundain WRC-tähden kohtalo oli karu – ”Menetin auton hallinnan”

Hyundain Thierry Neuvillen Japanin MM-ralli päättyi pahaan pettymykseen kisan kuudennella erikoiskokeella.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Elfyn Evansia toisella sijalla hiillostanut Neuville tempaisi laitteet pusikkoon iltapäivän toisen pätkän ensimmäisessä mutkassa. Belgialainen ehti onboard-videon perusteella ajaa erikoiskoetta vain kuutisen sekuntia ennen kuin tärähti.

Ulosajon myötä Neuvillen haaveet MM-hopeasta romuttuivat.

– Lähdimme starttiviivalta ja ensimmäisessä mutkassa oli aika iso rytky. Se osui öljypohjaan ja menetin auton keulan hallinnan. Tie oli todella kapea, eikä missään ollut tilaa mennä leveäksi. Törmäsimme puuhun ja jousitus hajosi siinä, Neuville summasi tilanteensa.

– Se oli ensimmäinen kunnon mutka. Aamulla olimme ajaneet sen hitaasti rankkasateen vuoksi. En odottanut, että rytky olisi ollut niin raju. Pompun vuoksi menimme ulos tieltä.

Ulosajo oli siinäkin mielessä harmillinen, että Neuvillen Hyundain vauhti tuntui olevan Japanissa kohdillaan. Aamupäivän rankkasateen mies selvitti, mutta iltapäivällä homma tyssäsi.

– Aamulla oli tosi vaikeaa olosuhteiden vuoksi. Vettä tuli kaatamalla ja tiet olivat siinä kunnossa, ettei niillä voinut ajaa kunnolla. Olemme tietenkin tottuneet ajamaan todella vaikeissa olosuhteissa, mutta jossain menee raja, Neuville kertoi.

– FIA teki hyvän päätöksen peruessaan lenkin viimeisen erikoiskokeen. Ei ollut mitään syytä ottaa ylimääräistä riskiä siinä tilanteessa.

Tallipomo Cyril Abiteboul ei lähtenyt moittimaan tämän hetken tiiminsä ykköstähteä.

– Thierry oli löytämässä hyvää vauhtia, mutta sitten tuli rytky, jota hän ei selvittänyt. Oli selvää, että Thierry haluaa ajaa vain voitosta. Kun niin tekee tuollaisissa olosuhteissa, on pakko ottaa riskejä. Tällä kertaa sitä ei palkittu, Abiteboul sanaili.

Japanin MM-rallissa ajetaan lauantaina kahdeksan erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat