Kuumeneeko tilanne Hyundai-tähtien välillä? ”Se on vain positiivinen ongelma”

Ott Tänak on tehnyt vakuuttavaa nousua rallin MM-sarjan pistetaulukossa.
Ott Tänak ja Thierry Neuville
Ott Tänak ja Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kolmen ensimmäisen osakilpailun jälkeen Tänakilla oli kasassa vain 33 pistettä ja hän oli peräti 34 pisteen päässä tallitoveristaan Thierry Neuvillesta.

Kroatian asvalttikisassa Tänak tavoitti Neuvillea yhdellä vaivaisella pisteellä, mutta Portugalissa ja etenkin viimeksi ajetussa Sardinian MM-rallissa Tänak hiipi lähemmäksi MM-sarjan kärkeä. Nyt virolainen jakaa sarjan kakkospaikkaa Toyotan Elfyn Evansin kanssa, ja eroa Neuvilleen on enää 18 pistettä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Viime viikonlopun Sardinian rallissa Neuville menetti arvokkaita pisteitä keskeytettyään toisena ajopäivänä ulosajoon. Tämä avasi Tänakille oven – ja virolaistähti hyödynsi tilaisuutensa.

– On selvää, että tilanne on kuuma. Thierry ja Ott ovat hyvin lähellä toisiaan ja olemme hyvässä asemassa, mutta olemme ajaneet vasta kuusi rallia ja seitsemän on vielä jäljellä, Hyundain WRC-ohjelman manageri Christian Loriaux kertoi belgialaiselle RTBF-kanavalle.

– On erittäin helppoa tehdä kallis virhe, esimerkiksi kolhia turvakaari lauantaina, minkä jälkeen ei pysty jatkamaan sunnuntaina. Tilastollisesti näin käy jollekin kauden aikana, ja silloin menettää paljon. Ottin kohdalla näimme, että voimme palata kahdessa rallissa, mutta toisaalta voimme myös menettää kaiken kahdessa rallissa, Loriaux korosti.

Jos Tänakin kova tahti jatkuu, ja samalla myös Neuville pystyy napsimaan pisteitä alkukauden tapaan, mestaruustaistosta voi hyvinkin tulla kahden Hyundai-kuljettajan välinen kamppailu. Silloin Hyundain sisällä saattaa olla ylimääräistä räiskettä.

– Jos tilanne kuumenee Thierryn ja Ottin välillä, se on vain positiivinen ongelma. Mieluummin näin kuin ei ongelmia ollenkaan, Loriaux veisteli.

Lue myös nämä