Kuukausi sitten raju ulosajo – Selivaara jo takaisin ralliauton puikoissa

Antti Selivaara
Selivaara tekee paluun Subarun rattiin Lempäälässä. Kuva: Jarno Saari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vajaa neljä viikkoa sitten Antti Selivaara ajoi rajusti ulos testikisassaan Pohjanmaa-rallissa, jonka jälkeen Subaru-kuljettaja oli varma kisakautensa päättyneen siihen.

Moni taho ihmetteli ja otti positiivisena tiedon vastaan, että Selivaara kuitenkin ilmoittautui mukaan Rallin SM-sarjan päättävään Lempäälän osakilpailuun, 29.-30. syyskuuta.

– Jo ensimmäisenä aamuna onnettomuuden jälkeen päätin, että tulen tekemään kaikkeni kuntoutuakseni mahdollisimman nopeasti. Nyt on poljettu kuntopyörää tuntitolkulla ja tehty kuminauhajumppaa. Tuli kyllä muutoksia normaaliin treeniohjelmaan, ei vedetty enää 700 leukaa viikossa, Selivaara hymähtää.

– Kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen aloin suunnitella, josko sitä pystyisi ajamaan päätöskisassa Tampereen ympäristön hienoilla teillä. Aivan päätön ideahan se oli! Nyt kuitenkin ollaan valmistautumassa viikonlopun kisaan, tosin vähän eri tavoitteilla ja asenteella kuin normaalitilanteessa.

Vasta kisaviikon keskiviikkona tuli varmistus, että sisukas porilainen pystyy kuntonsa puolesta starttaamaan tulevaan ralliin:

– Kävin ajamassa pienen testin harjoitusautollani. Tarkoituksena oli lähinnä todeta mitä kroppa sanoo, kun vedetään turvavyöt piukalle ja ajetaan. Ennakko-odotuksista huolimatta tuntemukset olivat yllättävän hyviä.

– No, kisahan on pitkä ja sitä ei vielä pysty arvaamaan, kestääkö ukko maaliin asti. Tällä kertaa ei ole minkäänlaisia tulostavoitteita, vaan lähdetään ”nollaamaan kovalevyä” ja hakemaan onnettomuuden jäljiltä parempia rallifiiliksiä, Selivaara päätti.

Antti Selivaara ja kartanlukija Teemu Horkama starttaavat Subarulla kilpailuun numerolla 14. Ennen kauden päätösrallia Selivaara on SM2-luokan sarjapisteissä viidentenä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat