Tade Lario hyökkää mukaan mitalitaisteluun

Tade Lario
Tade Lario himoitsee SM-mitalia. Kuva: Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallilupaus Taisko ”Tade” Lario starttaa kovin odotuksin lauantaina Pirkanmaalla Lempäälässä ajettavaan kauden viimeiseen SM-ralliin. Lario hakee SM3-luokassa kartturinsa Tero Nättiahon kanssa voittoa, mikä nostaisi parivaljakon vähintään pronssimitalille.

Peugeot 208 R2:lla ajava Lario on ennen kauden päätöskisaa luokassaan viidentenä, mutta edellä Olli Pollari ja Jussi Lindberg majailevat vain kahden pisteen päässä. Myöskin toisena oleva Miika Hokkanen on vielä tähtäimessä. Viimeisessä kisassa on jaossa puolitoistakertaiset SM-pisteet.

– Tänään torstaina pyöritellään vielä shakedown ja se on meille viimeinen testi. Sunnuntaina ajettiin isompi testi ja auto on erittäin hyvässä iskussa. Kaikki on kunnossa kauden loppuhuipennusta varten, Lario paaluttaa.

– Tämä on SM-sarjan tärkein kisa, kun mitalit jaetaan lopullisesti. Siitä lähdetään, että mitskujen kanssa lähdetään kotiin. Voittotilin aion täällä avata. Se on selkeä tavoite. Jos jostain syystä vauhti ei riitä, niin sitten varmistellaan jonkun värinen mitali kotiin viemisiksi, Lario jatkaa.

Edellinen SM-kisa Uudessakaupungissa päättyi Larion osalta keskeytykseen. Syykin löytyi lopulta, kun mies itse tutki autoaan yötä myöten.

– Vika löytyi lukon ramppikulmasta. Sen takia auto tempoili mihin sattuu. Itse sitä tutkin yötä päivää ja säädin auton kuntoon. Nyt ajelen täysperävaunulla kohti Tamperetta eli aika kokopäiväistä on tämä rallikuskin elämä, Lario naureskelee.

Larion kiireet eivät suinkaan helpota, vaikka rallin SM-kausi päättyy tulevaan viikonloppuun.

– Maanantaiaamuna ollaan jo kahdeksalta Barcelonassa ja tarkoitus on nuotittaa Katalonian MM-rallin pätkät tulevaisuutta varten. Ensi viikonloppuna ajamme Ranskassa Peugeot Cupin viimeisen sorakisan. Hommia siis riittää, 21-vuotias tulevaisuuden lupaus myhäilee.

Lue myös nämä