Kroatian MM-rallin lämmittelyssä odotettu voittaja – suomalaistoivolle kolmostila

Viime viikonloppuna Kroatiassa ajettu Quattro River Rally Karlovac toimi hyvänä kenraalina useille rallin MM-sarjan kuljettajille.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Karlovacin kaupungin ympäristössä kilpailtiin asvalttiteillä, joista osa on käytössä myös ensi viikolla järjestettävässä Kroatian MM-rallissa. Ei siis ihme, että kisa houkutteli mukaan rallin MM-sarjasta tuttuja nimiä.

Pääluokan tähtiä ei nähty Karlovacissa, mutta WRC2-luokan kuskeista Nikolai Grjazin, Pepe Lopez ja Lauri Joona starttasivat kisaan. Rallissa oli myös useita JWRC-junioriluokan kuljettajia.

Nykyään Bulgarian lipun alla kilpaileva Grjazin oli odotetusti ykkönen 12 erikoiskoetta sisältäneessä rallissa. Grjazin nakutti yhteensä kymmenen pohja-aikaa ja löi toiseksi sijoittuneen espanjalaiskuljettaja Lopezin reilun minuutin marginaalilla.

Suomalaiskuljettaja Joona ja kartanlukija Janni Hussi sijoittuivat kolmanneksi Skoda Fabia RS Rally2 -autollaan. Suomalaispari taipui kärjelle reilulla kahdella minuutilla.

Virolaistoivo Romet Jürgenson sijoittui yleiskilpailussa neljänneksi Ford Fiesta Rally3 -autolla. Jürgenson kilpailee MM-sarjan JWRC-luokassa tällä kaudella.

Rallin MM-kauden neljäs osakilpailu ajetaan Kroatiassa ensi viikolla 18.-21. huhtikuuta. Kilpailuun osallistuu kaikkiaan kolme suomalaiskuljettajaa: Joona, Emil Lindholm ja Sami Pajari.