Suomalaiskuski kilpailee äitinsä kanssa EM-rallissa – kartturiäiti latasi kovan tavoitteen

Tuomas ja Päivi Välilä tekevät tulevana viikonloppuna debyyttinsä kansainvälisillä rallierikoiskokeilla.
Päivi ja Tuomas Välilä
Päivi ja Tuomas Välilä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuomas Välilä ja hänen kartanlukijanaan toimiva Päivi-äiti säväyttivät viime kaudella rallin SM-sarjan SM3-luokassa. Välilät ottivat kauden mittaan kolme luokkavoittoa, mutta mestaruus jäi lopulta haaveeksi, kun Tuomas Välilä jätti kauden päätöskisan väliin perheenlisäyksen vuoksi.

Tänä vuonna Tuomas ja Päivi Välilä tekevät uuden aluevaltauksen rallitaipaleellaan. Tulevan viikonlopun Unkarin EM-ralli on heille ensimmäinen kilpailu Suomen rajojen ulkopuolella.

– Viime vuoden jälkeen haluamme mennä seuraavalle kilpailutasolle ja Eurooppaan, Päivi Välilä kertoo EM-sarjan nettisivuilla.

Näillä näkymin visiitti EM-sarjaan ei jää yhden kilpailun mittaiseksi.

– Unkarin ralli on ensimmäinen kisa EM-kalenterissa, joten haluamme aloittaa sieltä. Suunnittelemme ajavamme myös Ruotsissa ja Virossa. Haluaisimme ajaa koko sarjan, mutta sitä varten tarvitsisimme enemmän tukijoita, Päivi Välilä sanoo.

Unkarin EM-rallissa ajetaan sorateillä. Välilät kilpailevat ERC4-luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla.

Kartturiäiti asettaa autokunnalle kovan tavoitteen EM-avauksessaan. ERC4-luokan kisaan on ilmoittautunut kaikkiaan 20 kuljettajaparia.

– Olemme pieni tiimi, mutta olemme vakavissamme. Haluamme mitata vauhtiamme Euroopassa, ja palkintokorokepaikka on tähtäimessämme.

Samassa luokassa nähdään myös toinen suomalaispari, kun SM3-luokan tämän kauden kärkikuljettaja Leevi Lassila ja kartanlukija Antti Linnaketo lähtevät jahtaamaan menestystä.

– Koko sarjaa ei ole tarkoitus ajaa, mutta suunnitelmissa on vielä toinen osakilpailu tälle vuodelle, Lassila sanoo.

Unkarin EM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella perjantai-iltana.

Lue myös nämä