Kroatia tyrkyllä rallin MM-sarjaan – ”Olemme jo tavanneet presidentin, hän tarjosi täyden tukensa”

Oliver Ciesla
Oliver Ciesla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan on kaavailtu muutoksia tuleviksi vuosiksi. Vahvimpina kandidaatteina mukaan ovat tulossa Toyotan kotimaa Japani sekä Kenia, joka toisi WRC-autot jälleen Afrikan mantereelle.

Tämän myötä joidenkin Euroopan osakilpailujen kohtalo on lähivuosina vaakalaudalla. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö WRC:n promoottori etsisi jatkuvasti uusia kilpailumahdollisuuksia myös ”vanhalta mantereelta”.

Kaudella 2019 uutena rallina mukaan tulee Chile. Euroopasta vahvin ehdokas MM-kalenteriin on Kroatia.

– Me olemme tiiviissä keskusteluissa Kroatian moottoriurheilujärjestön kanssa, WRC:n promoottori Oliver Ciesla myöntää saksalaisen Rallye Magazin -lehden verkkosivuilla.

Jo pari vuotta sitten promoottori keskusteli mahdollisuudesta järjestää ralli Pohjois-Kroatian Istriassa. Nyt huoltoparkkia on kuitenkin suunniteltu pääkaupunki Zagrebiin.

– Meille on kerrottu, että ei vain moottoriurheilujärjestö, vaan myös koko hallitus on ajatuksen takana. Me olemme jo tavanneet maan presidentin, joka tarjosi meille täyden tukensa, Ciesla toteaa.

Seuraavan kuukauden aikana Kroatian ja WRC:n promootio-organisaation odotetaan käyvän uusia neuvotteluita.

– Jos kaikki menee hyvin, niin kandidaattikisa pitää ensin järjestää ennen kuin voimme harkita Kroatiaa MM-rallin järjestäjäksi. Se voi tapahtua jo tänä vuonna ja sen jälkeen voimme ehdottaa maata kisajärjestäksi vuonna 2020, Ciesla sanailee.

Lue myös nämä