Sami-Matti Trogenilla kelvollinen rallidebyytti – ”Ei edes perä käynyt penkassa”

Sami-Matti Trogen ja kartanlukija Mikko Lagerström. Kuva: kuva Sami-Matti Trogenin tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lohjalainen Sami-Matti Trogen ajoi ensimmäisen rallinsa viikonloppuna, kun Iisalmen Säästöpankkiralli avasi nuorten SM-kauden. Länsiväylän Urheiluautoilijoita edustava Trogen starttasi kilpailuun kartturinsa Mikko Lagerströmin kanssa tavoitteenaan ajaa maalin ja kerätä kokemusta.

– Vähän erilainen fiilis kuin aiemmin on kisa-aamuina ollut, odottava ja pientä positiivista jännitystä kyllä on. Saa nähdä millaista tietä siellä on tarjolla, Trogen kuvaili aamun tunnelmiaan.

Trogenin debyyttikisa päättyi Nuorten SM-luokassa viidenteen sijaan. Ykköseksi luokassa ajoi Petteri Jäppinen ja toiseksi Niklas Heino. Trogen tunnetaan paremmin rallicrossin puolelta, mutta ensimmäinen rallikokemus oli mieleinen.

– Hauskaa, sitä tämä on ollut. Ollaan Mikon kanssa naurettu, välillä vähän kesken pätkänkin. Kolmosella oli jo sellaista rallin tuntua, tie oli vaihtelevaa ja pääsi kunnolla ajamaan. Muutama pieni sladikin oli, yksi kirraava oikea tultiin aika näyttävästi. Mutta ei ole edes perä käynyt penkassa, Trogen summasi.

– Hyvin Sami-Matti ajoi. Parit pikku liipitkin siellä tuli, niin että oikein hymyilytti, mutta hienosti ne aina korjattiin, kertoi kartturi Lagerström maalissa.

Trogenin tavoite debyyttikisassa täyttyi, kun maaliin päästiin ilman suurempia murheita.

– Kiitoksia Mikolle kartturoinnista ja koko tiimille tästä reissusta. Hauskaa oli ja jäi tosi hyvä fiilis. Tässä odotellaan jo seuraavaa rallia, Trogen päättää.

Tulokset, Nuorten SM-luokka:
1. Petteri Jäppinen 38.08,0
2. Niklas Heino      +9,7
3. Verneri Säisä     +11,4
4. Miko Kiminki      +39,8
5. Sami-Matti Trogen +50,1
6. Leevi Lassila     +3:04,4

Kaikkien luokkien tulokset voit katsastaa TÄMÄN LINKIN kautta.

Lue myös nämä