Draamaa Dakarissa: Sainz putosi pelistä, Loeb vaikeuksissa

Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: Eric Vargiolu/DPPI/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-aavikkorallin kolmas erikoiskoe pisti tuloslistan kärjen uuteen järjestykseen keskiviikkona.

Dakarin peräti 13 kertaa voittanut Stephane Peterhansel otti ensimmäisen etappivoittonsa tämän vuoden kilpailussa tiistain pettymyksensä jälkeen. X-raid-tallin Minillä kilpaileva Peterhansel päihitti toiseksi sijoittuneen Nasser Al-Attiyahin yli kolmella minuutilla ja nousi kokonaistilanteen 13. sijalta kolmanneksi.

– Teimme eilen harvinaisen virheen, mutta se on jo unohdettu. Näin pitkällä erikoiskokeella on elintärkeää välttää ongelmat. Juuri se maksoi minulle Dakarin voiton viime vuonna, Peterhansel sanoi 331 kilometriä pitkän etapin maalissa.

Toyota-kuljettaja Al-Attiyah nousi kilpailun kärkeen vajaan seitsemän minuutin erolla Yazeed Al-Rajhiin. Peterhansel on aivan Al-Rajhin tuntumassa Perussa ajettavassa klassikkokisassa.

Toisen osuuden jälkeen Dakaria johtanut Giniel de Villiers törmäsi mekaanisiin ongelmiin. Eteläafrikkalainen ei ollut saapunut erikoiskokeen maaliin tätä juttua kirjoittaessa – häneltä oli valunut aikaa hukkaan yli neljä tuntia kärkeen nähden.

Ongelmissa olivat myös Dakarin kaksinkertainen voittaja Carlos Sainz ja rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb. Sainzin autosta hajosi jousitus 39 kilometrin kohdalla ja hän joutui pysähtymään huoltotoimiin yli kolmeksi tunniksi. Samalla Sainz joutui hyvästelemään mahdollisuutensa voittoon.

https://twitter.com/dakar/status/1083078056632373252

Tiistain etapin voittanut Loeb puolestaan jäi kärkiajasta 42 minuuttia ja putosi kokonaistilanteessa kahdeksanneksi. Loeb valitteli, ettei Peugeot’n moottori toiminut kunnolla.

– Hävisimme tänään paljon. Vähäisellä Dakar-kokemuksellamme voimme kuitenkin sanoa, että tämä oli vasta kolmas erikoiskoe, joten taistelu jatkuu huomenna, Loeb kertoi Facebookissa.

Dakar-rallin neljäs erikoiskoe ajetaan torstaina.

Dakar-rallin tilanne, etappi 3/10:
1. Nasser Al-Attiyah  Toyota 8.34.08
2. Yazeed Al-Rajhi   Mini   +6.48
3. Stephane Peterhansel Mini   +7.03
4. Nani Roma      Mini  +12.02
5. Jakub Przygonski   Mini  +13.45
6. Cyril Despres    Mini  +24.40
7. Bernhard ten Brinke Toyota +25.21
8. Sebastien Loeb    Peugeot +37.59

Lue myös nämä