Kris Meeke sai potkut Citroenilta – ”Päätös oli tehtävä turvallisuuden takia”

Kris Meeke. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin kuljettaja Kris Meeke on saanut potkut kesken kauden. Citroen Racing ilmoitti asiasta tiedotteella torstaina.

Potkujen syynä ovat lukuisat rajut ulosajot, joihin pohjoisirlantilainen on sortunut. Viimeisin tälleistä nähtiin viime viikonloppuna Portugalin MM-rallissa. Meeke ja kartturi Paul Nagle selvisivät kuin ihmeen kaupalla hengissä hirveästä ulosajosta.

– Tämä ei ollut helppo päätös, koska se vaikuttaa kuljettajaan ja kartturiin. Päätös oli kuitenkin tehtävä turvallisuuden takia ja siitä olen vastuussa tiimipomona, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar sanoo tiedotteessa.

Citroenin tiedotteen mukaan Meeken potkut johtuvat vain ja ainoastaan rajuista ulosajoista, jotka ovat aiheuttaneet isoja riskejä kuljettajakaksikolle. Seuraavassa osakilpailussa Sardinian rallissa tallin autoja ajavat osa-aikaisella sopimuksella mukana olevat Craig Breen ja Mads Östberg. Kolmatta kuskia Citroen ei ole vielä vahvistanut.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb saattaa tehdä potkupäätöksen jälkeen vielä useamman esiintymisen MM-sarjassa. Varmuudella Loeb ajaa ainakin Katalonian rallissa.

38-vuotiaan Meeken ura WRC:n puolella lienee tuoreiden potkujen jälkeen paketoitu. Mies on yltänyt urallaan viiteen voittoon MM-sarjassa. Vuonna 2009 hän voitti IRC-sarjan mestaruuden.

Lue myös nämä

  • Uusimmat