Rallisprintin SM-sarja jatkuu Kauhajoella

Juha Mäkelä lähtee Kauhajoelle kaksivetoisten SM-sarjan pistekakkosena. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla tämän viikon sunnuntaina. SM-pisteistä kilpaillaan Kauhajoella Aronkylän teollisuusalueella.

IKH SM-rallisprintissä kilpailijat pääsevat ajamaan 3,2 kilometriä pitkälla asvalttiradalla. Rata on samanlainen kuin aiempinakin vuosina.

Kauhajoen osakilpailu on siis rallisprintin SM-sarjan neljäs ja toinen pikipinnalla ajettava kilpailu. Toukokuun alussa ajettu Vihdin SM-osakilpailu näytti, että asvaltilla ajettaessa voittokamppailuun nousi aivan uusia kilpailijoita talven kahden lumella ajetun osakilpailun jälkeen.

Kauhajoen kilpailuun on ilmoittautunut 118 kilpailijaa ja mukana ovat kaikki Suomen nopeimmat rallisprint-kilpailijat. Kauhajoelle lähdettäessä nelivetoisten SM-sarjan pistekärjessä on keuruulainen Tomi Tukiainen. Tukiainen on ollut koko kauden ajan hyvässä vauhdissa.

Edellisessä Vihdin osakilpailussa Tukiainen voitti Skoda Fabia R5-autollaan ralliautoluokan. Tukiaisella on koossa 31 pistettä. Toisena nelivetoisten SM-pisteissä on varkautelainen Janne Eronen. Myös hän kilpailee R5-luokan Skoda Fabialla. Erosella on koossa 29,5 pistettä. SM-pisteissä kolmantena on tuusulainen, Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Tomi Hallia. Urallaan seitsemän rallisprintin SM-kultaa saavuttaneella Hallialla on 27 pistettä.

Kaksivetoisissa Pohjanmaalta tulevilla kilpailijoilla on vankka ote pistetaulukon kärjessä. Kaksivetoisten SM-sarjaa johtaa Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka. Etuvetoisella Honda Civic Type-R -autolla ajavalla Tiilikalla on kasassa 38,5 SM-pistettä. Toisena on saman seuran Juha Mäkelä.

Toyota Corolla GT:llä kilpailevalla Mäkelällä on SM-pisteitä 33,5. Kolmannen tilan jakavat laihialainen, kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti ja kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö. Toyota Startletilla kilpailevalla Lemmetillä ja Fiat X1/9:llä eli murtoluku-Fiatilla kilpailevalla Männistöllä on pisteitä 32,5.

Juniorien SM-osiota johtaa Anjalankosken UA:n Mirko Kykkänen(Toyota MR2/34p). Suomen Cupeissa V1600 -luokan kärkipaikkaa pitää Laihian UA:n Jere Pensas(Renault Megane/39p). Senioreissa sen tekee Mäntyharjun MK:n Veini Kämppi(BMW M3/35p). Raahen UA:n Meiju Viitanen johtaa puolestaan naisten cupia (Citroen / Escort) 32 pisteellä ja Fiestan 1,6 -mallilla Kajaanin UA:n Oskari Heikkinennuoria 37 pisteellä.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteet jaetaan luokittain.

Lue myös nämä

  • Uusimmat