Kosti Katajamäellä voitokas paluu rallin maailmaan

Kosti Katajamäki oli yleiskilpailun ykkönen Koillis-Savo -rallissa. Kuva: Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alajärveläinen Kosti Katajamäki päätti lähteä takaisin mukaan rallin maailmaan, kun F-rallisarjaan tuli tälle kaudelle mahdollisuus ajaa nuotista. Katajamäki teki komean paluun voittamalla Koillis-Savo -rallin lauantaina.

– Ostin reilu vuosi sitten F-ryhmän takavetoisen BMW:n, jolla ajoin muutamia kilpailuja kokeilumielessä. Totta kai ajaminen kiinnostaa, kun sitä on pitkään tehnyt. Kun sain tutun kaverin, Ari-Pekka Hautasen kartanlukijaksi, niin päätös oli tehty, Katajamäki alustaa sarjaan mukaan lähtöä.

– Auto on kilpailukykyinen. Ajamme hyvistä sijoituksista pilke silmäkulmassa. Mahdollinen oma ajovirhe ei vie nykyään yöunia, Katajamäki kuvailee nykyistä harrastustaan.

Kahdeksan erikoiskokeen kilpailu ajettiin varsin talvisissa olosuhteissa. Katajamäki ja Hautanen aloittivat rallin vahvasti. Neljän erikoiskokeen jälkeen yleiskilpailun kärkipaikka oli 21,5 sekuntia ja oman luokan johto 39,3 sekuntia. Niin auto, kuin miehistökin toimii hienosti. Kaksi viimeistä erikoiskoetta ajettiin pimeyden hiipuessa ja tässä kohtaa Katajamäki koki kilpailun suurimmat vaikeudet.

– Meille tuli viikolla autoon uudet lisävalot, joiden suuntaus jäi tekemättä. Valoilla ei vain yksinkertaisesti nähnyt joka tilanteessa. Päätimme että maaliin on päästävä, eikä tyhmiä virheitä saa tehdä, Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Katajamäki tilitti kilpailun ratkaisuvaiheista.

Yleiskilpailun voitto kirjoitetaan 10,6 ja luokkavoitto 27,7 sekunnin turvin.

– Luokkasijoituksesta meillä oli tilanne selvillä, mutta yleiskilpailun kanssa meni tiukemmalle. Onneksi vahvan alun, oli hiukan varaa ottaa varovasti. Hautasen Ari-Pekan kanssa nuotti toimii kyllä hienosti ja teinkin nopeille osuuksille rohkean nuotin. Onnistuin myös rengasvalinnassa hyvin, Katajamäki kuvaili voiton avaimia.

Sarja jatkuu 3. maaliskuuta Jämsässä.

Teksti: Katajamäen tiedotus/Vesa Rauhala

Lue myös nämä

  • Uusimmat