Laaksomaa avasi rallikauden testikilpailulla – ja voitolla

Pasi Laaksomaa kurvaili luokkavoittoon Lammilla. Kuva: Matti Kallio.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lahtelainen ralliautoilija Pasi Laaksomaa oli voittoiskussa heti kauden ensimmäisessä kisastartissaan Lammilla järjestetyssä rallikilpailussa. V1600 Trophy -luokan voitto irtosi tällä kertaa kartturin paikalla istuneen Susanna Laaksomaan kanssa viiden erikoiskokeen jälkeen lähes puolentoista minuutin turvin.

Lammin Ikkunat ja Ovet Rallin piti olla Laaksomaalle lähinnä verryttelyä tulevaan kisakauteen, mutta vauhti löytyi yllättävän helposti talvitauon jälkeen.

– Täytyy myöntää, että vähän jännitti lähteä taas ajamaan kilpaa, sillä en ole käynyt edes istumassa kilpa-autossa sitten lokakuun. Ensimmäinen erikoiskoe oli erittäin liukas ja tuntui, että nastat eivät oikein purreet tiehen. Saimme kuitenkin rytmin päälle ja ajoimme pohjat kaikille paitsi viimeiselle pätkälle, jossa vauhtia hidasti ulos ajaneen auton nosto-operaatio, Laaksomaa jutteli tyytyväisenä rallin maalissa.

Varsinainen Rally Trophy -sarjan mestaruusjahti tämän vuoden osalta starttaa lauantaina 3.2. Kangasniemi Rallissa. Sävelien pitäisi olla sinne nyt selvillä.

– Nyt on ilo ja nautinto ajaa kilpaa, kun talvi on niin hyvä ja reitit ovat hyvässä kunnossa. Toivotaan, että tällaiset olosuhteet ovat myös Kangasniemellä, niin eiköhän siellä ole entistä kovempi taisto meidänkin luokassa ja penkoilla porukkaa kuin pipoa, Laaksomaa ennakoi.

Tuloksia, Lammin Ikkunat ja Ovet Ralli, V1600 Trophy:

1. Pasi Laaksomaa 47.36,5
2. Jarmo Honkanen + 1.25,1
3. Pauli Nikula + 2.43,9
4. Kimmo Koskinen + 2.58,6
5. Niklas Karlen + 3.32,1

Lue myös nämä