Konkarikuskilla selkeä resepti SM-ralliin – ”Pitää antaa vain mennä eikä ihmetellä mitään”

Rallin SM-sarjan kesäkausi pärähtää käyntiin Pohjanmaalla viikonloppuna.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kesän ensimmäinen SM-ralli kilpaillaan tulevana viikonloppuna Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella. Pohjanmaa-ralli juhlii puolen vuosisadan rajapyykkiä työn merkeissä, kun ensimmäisestä Pohjanmaan SM-rallista tuli tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja kartanlukija Kristian Temonen starttaavat Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kesäkauden SM-avaukseen luottavaisina. Lähtönumerolla kaksi reitille starttaava kaksikko ajaa talven kolmen SM-osakilpailun jälkeen SM1-luokan pisteissä toisena.

– On hauskaa, kun päästään taas ajamaan. Vähän vähänlaisesti pääsimme tänä keväänä testaamaan, eikä mitään isompaa testiä ajettu. Kevätkylvöt ovat vauhdissa ja teille ei saa kovin helposti lupia, Salo taustoittaa.

– Viime lauantaina kokeilimme autoamme kotitiellä. Tosin ei meillä hirveätä tarvetta ole ajaa testiä ennakkoon. Meillä renkaat ja niiden eri versioiden suorituskyky ovat tiedossa ja automme asetuksiin on hyvä fiilis. Ajoin lauantaina reilut 20 kilometriä testiä ja auto tuntui todella hyvältä.

Salo muistuttaa, että Pohjanmaa-rallissa pitää ajaa mahdollisimman hyvä tulos.

– Rallin ajaminen Etelä-Pohjanmaalla vaatii tarkkuutta ja sellaisen erilaisen rohkeuden ajaa. Jarrutusten tulee osua kohdilleen, ja sen jälkeen pitää antaa vain mennä eikä ihmetellä mitään. Automme on säädöiltään sorateille sellainen, kun sen kuuluukin olla, Salo vakuuttaa.

– Tässä on koko kevät odotettu, että kausi taas jatkuu. Ralli alkaa jo perjantaina ja jokainen pätkä pitää onnistua, jos aikoo menestyä.

Pohjanmaa-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta ja 106,69 EK-kilometriä. Ralli käynnistyy jo perjantaina klo 19.01 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ennen iltahuoltoa.

Lauantain aikana ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joista yksi Seinäjoen keskustassa.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen!

Lue myös nämä

  • Uusimmat