Kalle Rovanperän kartturilta tymäkkä kuitti epäilijöille

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen palasivat korkeimmalle korokkeelle seitsemän kuukauden tauon jälkeen rallin MM-sarjassa.
Jonne Halttunen
Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ja Halttunen juhlivat viime viikonloppuna Portugalissa ylivoimaista voittoa. Kauden neljä ensimmäistä osakilpailua olivat tuoneet suomalaiskaksikolle vain yhden palkintosijan, mutta usko ei ole ollut missään vaiheessa koetuksella.

Sekä median että fanien huolena alkukaudesta on välillä ollut, ovatko Rovanperä ja Halttunen menettäneet otettaan. Halttunen kuitenkin muistutti asioiden todellisesta luonteesta.

– Monte Carlossa olimme toisia, Ruotsissa hävittiin yhdellä pätkällä 30 sekuntia ja rallin voitosta jäätiin 27 sekuntia. Meksikossa ensimmäisenä autona on yksinkertaisesti vaan todella huono paikka ajaa. Minun mielestäni saatiin sieltäkin hyvä tulos. Kroatiassa vauhti olisi taas riittänyt voittoon, toki (Sebastien) Ogierillakin olisi riittänyt, mutta rengasrikko tuli siellä, Halttunen summasi Rallit.fille.

– En koe, että olisimme huonosti suorittaneet. Ei vaan ole osuneet kisat puhtaasti. Nyt ei tullut mitään erikoista ongelmaa. Itse olemme koko ajan tienneet, missä mennään. Siinä mielessä ei ole tarvinnut stressata, mitä lehdet kirjoittavat. Totta kai ihmisiä mietityttää, eikä ne aina välillä osaa katsoa asioiden taakse.

Yksi tärkeä tekijä Portugalin menestyksen taustalla oli Toyota GR Yariksen suorituskyky. Jo testeissä auto oli saatu lähes käteen sopivaksi. Perjantain aamupäivän lenkin jälkeen suomalaiskaksikko ruuvasi autoaan vähän lisää, jonka jälkeen Rovanperä ja Halttunen karkasivat muilta maisemaan.

– Kalle on aika kriittinen, miten auto sopii käteen. Nyt kun auto oli hyvä, niin heti näki, miten puhtaasti Kalle pystyi ajamaan mutkat läpi. Ei tarvinnut montaa kertaa ravistaa. Jos joutuu monta kertaa pumppaamaan mutkissa, niin näkee, että auto ei toimi. Meillä ei ollut yhtään tilannetta koko viikonloppuna. Se on merkki, että auto on hyvä, Halttunen totesi.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Sunnuntain pätkille lähdettäessä suomalaisparivaljakon etumatka oli niin iso, että Rovanperä ja Halttunen saivat ajella kolme ensimmäistä pätkää vain varmistellen. Kuljettajat kommentoivat monesti, että körötellen ajaminen on erittäin hankalaa. Vaikeaa se on myös kartanlukijalle.

– Se on ihan hirveää, aivan karseaa. On tosi vaikeaa, kun ei voi kunnolla lukea nuottia, koska mitään rytmiä ei ole. Kyllä me molemmat pätkien maalissa kuvailimme monesti kirosanoilla tilannetta. Tuolla tavalla ajaminen on paljon hirveämpää kuin ajaa ihan äärirajoilla, Halttunen kommentoi.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat