Entinen MM-rallitähti dominoi kansallisessa sarjassa – paikallinen rallisankari myöntää karun tilanteen

Portugalin rallisarjassa on tällä kaudella vain yksi selkeä mestarisuosikki – ainakin paikallisen tähden mukaan.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Team Hyundai Portugal
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Urallaan viisi MM-rallia voittanut Kris Meeke, 44, ei ole vielä ripustanut ajohanskojaan naulaan. Kokenut kuljettaja kilpailee tänä vuonna Portugalin rallisarjassa Hyundailla ja lisäksi hän on toiminut Skodan testikuljettajana viime vuodet.

Meeke oli ylivoimainen Portugalin rallisarjan avanneessa Serras de Fafe -rallissa reilu viikko sitten, sillä hän päihitti Portugalin oman rallikonkarin Armindo Araujon reilulla minuutilla. Myös MM-sarjan WRC2-luokassa uraa luova bolivialaistoivo Marco Bulacia joutui tunnustamaan Meeken paremmakseen yli puolentoista minuutin marginaalilla.

Araujo, 46, on itsekin tuttu rallin MM-sarjan puolelta, sillä hänelle on kertynyt vyölleen 49 MM-osakilpailustarttia. Araujon uran paras saavutus on seitsemäs tila vuoden 2012 Meksikon MM-rallista Minin WRC-autolla.

Portugalin rallisarjassa lukuisia mestaruuksia voittanut Araujo ei usko, että Meekelle löytyy pysäyttäjää tänä vuonna.

– Kris Meeke on loistava kuljettaja ja todella nopea. Hän on täysin toisella tasolla verrattuna portugalilaiskuljettajiin, Araujo myöntää suoraan portugalilaisella Autosport.pt-sivustolla.

– Meeke viettää elämäänsä ajamalla ja kilpailemalla. Hän voi nauttia täysin ainutlaatuisista olosuhteista tehdessään sitä.

Araujon mukaan Portugalin rallisarjassa tilanne on sama kuin useimmissa kansallisissa sarjoissa: paikallisilla kuljettajilla on rajalliset taloudelliset resurssit, minkä vuoksi esimerkiksi testit jäävät vähiin.

– Lyhyesti sanottuna nämä ovat kaksi täysin erilaista todellisuutta. Meidän on elettävä tämän asian kanssa, sillä tilanne on tämä, Araujo tiivisti.

Araujo ei ole kuitenkaan valmiiksi luovuttanut mestaruustaistossa.

– Koskaan ei saa luovuttaa. Aina pitää kamppailla, uskoa ja antaa kaikkensa, Araujo sanoi.

Lue myös nämä