Sebastien Ogierilta raju vihjaus – onko Toyotan kilpailijatiimillä epäreilu etu seuraavassa MM-rallissa?

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden kuudes osakilpailu ajettiin viikonloppuna Sardinian saaren sorateillä. Vuoden kaksi viimeistä kilpailua ajetaan asvaltilla Belgiassa ja Italian Monzassa.

Marraskuun puolivälin jälkeen ajettava Ypres-ralli Belgiassa on uusi tuttavuus suurimmalle osalle kuljettajista. MM-pisteissä toisena olevalla Sebastien Ogierilla on edessään videosulkeiset ennen Ypresin kisaa.

– Minulla ei ole oikeastaan mitään tietoa siitä kilpailusta. Meidän pitää valmistautua hyvin, katsoa videoita ja yrittää oppia, mitä on luvassa. Ajamme myös testit. Belgiassa ei pitäisi olla ainakaan auraushommia, sanoi Toyota-kuljettaja Ogier, joka sijoittui kolmanneksi Sardiniassa ja valitti huonoa lähtöpaikkaansa rallin avauspäivänä.

Hyundai-tähti Thierry Neuvillelle Ypres on kotiralli, jonka belgialaiskuljettaja tuntee entuudestaan.

– Odotamme, että Thierry on siellä vahva, mutta odotan innolla haastetta. Teen kaikkeni voittaakseni kisan, vaikkakin ajan siellä ensimmäistä kertaa, Ogier kertoi.

– Olen luottavainen tulevaisuuden suhteen. En ole täysin tyytyväinen kahteen edelliseen ralliini, mutta olen tyytyväinen vauhtiini näissä kahdessa kisassa. Nyt vaihdamme asvaltille, mikä on nautinnollista, seitsemättä maailmanmestaruuttaan jahtaava ranskalaispilotti lisäsi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin parhaista paloista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Sardinian MM-rallin voittaja antoi vihjeen tulevaisuuden suunnitelmistaan

Ogierilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa tarkennusta siihen, voiko hän testaamisen lisäksi valmistautua jotenkin Ypres-rallin erikoiskokeisiin ja olosuhteisiin.

– Meillä ei tietenkään ole lupaa mennä erikoiskokeille ennen kisaa. Toivon, että tilanne on sama kaikille, Ogier vastasi vihjailevasti.

Ogier viittasi siihen, että Hyundain tiimimanageri Alain Penasse on Ypres-rallin järjestäjäorganisaation pomo.

– Se on hieman outoa, että tiimimanageri on rallin järjestäjä. Mutta en halua aloittaa tästä debattia. Valmistaudumme niin hyvin kuin pystymme niillä työkaluilla, jotka meillä on käytössä. Katsotaan, mitä pystymme tekemään, Ogier totesi.

Ypresin MM-ralli ajetaan 19.-22. marraskuuta. Hyundai lähtee kilpailuun valmistajien MM-sarjan kärkitiiminä seitsemän pisteen erolla Toyotaan. Toyotan Elfyn Evans johtaa puolestaan kuljettajien MM-sarjaa 14 pisteen erolla Ogieriin. Neuville on kolmantena 24 pisteen päässä kärjestä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös: Hyundain WRC-tallille sakot, mutta tiimi saa pitää kaksoisvoittonsa

Lue myös nämä

  • Uusimmat