Kohtaaminen ruotsalaisessa saunassa Sebastien Loebin kanssa sytytti ralliliekin kreikkalaiskuskissa

Kreikkalainen liikemies Jourdan Serderidis on ollut viime vuosina tuttu näky rallin MM-sarjassa.
Jourdan Serderidis
Jourdan Serderidis. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Luxemburgissa asuva Serderidis on kisannut tänä vuonna Sardinian MM-rallissa Skoda Fabialla ja Keniassa Fordin uudella Rally1-hybridikilpurilla. Safari-rallissa miehestä tuli ensimmäinen yksityiskuski, joka on ajanut pisteille rallin MM-sarjan hybridiaikakaudella sijoituttuaan seitsemänneksi.

Serderidis kertoo, ettei hänellä ollut mitään kytköksiä ralliin vielä kymmenen vuotta sitten. Kohtaaminen ralli-ikoni Sebastien Loebin kanssa ruotsalaisessa saunassa muutti kaiken.

– En tiennyt mitään rallista ennen vuotta 2012. Olimme tammikuussa yritykseni henkilökunnan kanssa tiimihenkeä nostattamassa Ruotsissa, jossa myös ajelimme järven jäällä, Serderidis aloittaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Illalla kun tulimme hotellille, huomasimme, että siellä oli Citroenin rekka parkissa. Menin myöhemmin saunaan, jonne tuli myös Sebastien Loeb ja Daniel Elena. Tyttöystäväni lähti saunasta ja Loeb ihmetteli minulle, että mitä ihmettä te täällä teette ja että mene tyttöystäväsi mukaan.

Serderidis päätti kuitenkin jäädä löylyihin keskustelemaan tuolloin kahdeksankertaisen maailmanmestarin kanssa.

– Naureskelimme ja juttelimme niitä näitä. Seuraavana päivänä sanoin, että haluan kokeilla rallia. Löysin itselleni ruotsalaisen valmentajan. Menin takaisin Ruotsiin muutaman kerran ajamaan järven jäällä ja kysyin valmentajaltani, että voisinkohan ajaa oikean rallin. Hän vain sanoi, että anna mennä vaan.

Jourdan Serderidis vauhdissa Kenian MM-rallissa. Kuva: M-Sport Ford WRT

Ensi viikolla ajettavassa Kreikan MM-rallissa Serderidis ajaa samassa tiimissä Loebin kanssa. Rallilegenda voitti jo kauden avauskisan Monte Carlossa tammikuussa, mutta Portugalissa ja Keniassa Loeb joutui keskeyttämään.

– En usko, että Seb muistaa vuotta 2012. On mieletöntä, että olemme nyt samassa tiimissä. Seb on todella avoin kaveri ja voin kysyä häneltä neuvoja, eikä hän jätä niitä antamatta, Serderidis kehuu.

– Loebissa todella näkee, miten ammattimainen hän on, sillä hän tekee todella paljon töitä. Minä olen toki yksityiskuski, enkä mikään ammattilainen. Sebissä kuitenkin näkee, että ei ole mikään ihme, että hän on niin menestynyt.

Vaikka Serderidis ajaa Kreikan lipun alla, on hän enemmän belgialainen.

– Isäni on kreikkalainen ja äitini belgialainen. Kasvoin ja kävin kouluni Belgiassa. Aloitin IT-firmani vuonna 2003 ja nyt se on kasvanut jo aika suureksi. Meillä on 2 500 ihmistä töissä ja toimistot Luxemburgin lisäksi Belgiassa, Ranskassa, Portugalissa, Kreikassa ja Jordaniassa, 58-vuotias Serderidis avaa, mistä varallisuutta ralliautoiluun tulee.

– Käyn silloin tällöin kyllä Kreikassa tapaamassa perhettäni, mutta eniten vietän aikaa Luxemburgissa.  

Katso alapuolelta viime vuoden Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat