Kalle Rovanperä jälleen drifting-auton rattiin – ”Homma tulee aika luonnostaan”

Kalle Rovanperä nähdään jälleen viikonloppuna drifting-auton ratissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä osallistuu Kokkolassa kisattavaan Venetsia Drifting -tapahtumaan, joka on osa Pohjoismaiden mestaruussarjaa. Perjantaina Rovanperällä ja muilla kuskeilla on edessään lajittelut ja 32 kuskin kaavio ajetaan puolestaan lauantaina.

WRC-tähti nähtiin aiemmin tänä vuonna myös driftingin EM-sarjassa, mutta kesän ja syksyn aikana aikataulut ovat tuoneet ison haasteen Rovanperän harrastamiselle.

– Menee vähän päällekkäin kaikki kisat nyt loppukaudesta. Muuten olisin kyllä käynyt vielä ajamassa EM-sarjassa. Yritän vielä pari kisaa ajaa nyt loppukaudesta joka tapauksessa, Rovanperä kertoi Rallit.fille elokuussa.

Ralli ja drifting ovat lajeina tyystin erilaisia. Ensimmäistä rallin MM-titteliä jahtaava Rovanperä kokee, että drifting on hyvää harjoittelua leipätyötä varten.

– En sanoisi, että driftingistä on suoranaisesti hyötyä ralliin, mutta kyllähän aina kaikki kilvanajo ja auton käsittely on positiivista. Ei siitä varmaan ainakaan haittaa ole. Ajotuntuma pysyy yllä ainakin, Rovanperä sanoi.

– Totta kai kummassakin lajissa on ajettava renkaan ja auton rajoilla, joten sama tuntuma pitää olla yllä.

Nuori suomalaiskuski on jo sen verran drifting-autolla ajanut, etteivät pitkät tauot kisojen välissä aiheuta ongelmia.

– Eipä siinä oikeastaan tarvitse totutella. Nämä ovat niin erilaisia lajeja. Molempia olen myös jo sen verran ajanut, että homma tulee aika luonnostaan. Ihan sama kumpaan autoon hyppää. Kyllä se tuntuma yleensä tulee heti.

Rovanperä myös paljasti, että saattaa tulevaisuudessa kilpailla myös muissa moottoriurheilulajeissa. Belgian MM-rallissa Rovanperä vertasi ajamistaan jokkikseen, joten nähtäisiinkö suomalaistähti jokamiesluokan puolella joku päivä?

– Ei (jokkista). On minulla montakin juttua mielessä. Me näemme ne sitten, kun niiden aika on. Moottoriurheilu on kuitenkin se juttu, Rovanperä summasi.

Viime vuonna Rovanperä voitti Nissanilla Venetsia Drifting -kilpailun. Tänä vuonna Rovanperällä on allaan Toyota Supra A90.

Katso alapuolelta Rovanperän tyylinäyte driftingin Irlannin EM-osakilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat