Quantcast

Jari-Matti Latvalalta isot kehut suomalaislupaukselle – ”Hänessä on ehdottomasti potentiaalia”

Sami Pajari on noussut viimeisen vuoden aikana yhdeksi potentiaaliseksi tulevaisuuden tähdeksi rallin MM-sarjassa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin päällikkö Jari-Matti Latvala pitää viime kauden MM-sarjan juniorimestari Pajaria varteen otettavana nimenä, joka voisi nousta aina lajin huipulle saakka.

– Sami on sopeutunut tosi nopeasti Rally2-autoon. Hän on erittäin lahjakas ja hänellä on hieno tulevaisuus edessään. Nyt tärkeintä on kuitenkin saada lisää kisoja ja kokemusta vyölle, Latvala summaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Sen jälkeen Samin pitää näyttää potentiaalinsa ja yrittää saada joku ajopaikka. Ehkä ensin järkevintä on ajaa kausi WRC2-luokassa. Hän menee kuitenkin koko ajan oikeaan suuntaan ja hänellä on hyviä ihmisiä ympärillään.

Pajari voitti viime kaudella JWRC-tittelin ja päätti jatkaa myös tänä vuonna samassa luokassa, kun junioreiden MM-sarjan kalustoksi tulivat nelivetoiset Rally3-luokituksen autot. Pajarilla on hyvä tilaisuus uusia mestaruus, sillä Pajari johtaa sarjaa tasapistein brittikuski Jon Armstrongin kanssa.

JWRC-kauden päätöskisassa Kreikassa on kuitenkin luvassa huima kamppailu, sillä Viron Robert Virves on pisteen päässä kärkikaksikosta ja myös Suomen Lauri Joona vaanii vain kuuden pisteen päässä.

Latvala kokee, että Pajarissa voisi olla potentiaalia nousta Kalle Rovanperän tasoiseksi kuljettajaksi MM-sarjaan, mutta työmaa edessä on iso.

– Hänessä on ehdottomasti potentiaalia, se on selvä juttu. Vielä pitää kuitenkin ottaa muutama askel, jotta pääsee huipulle saakka. Tämä laji on muuttunut jonkin verran, Latvala sanoo.

– Nykyään aloitetaan ajaminen aikaisemmin ja myös huipulle on päästävä nopeammin. Sitten ehkä myös eläkepäivät koittavat aiemmin. Kun olet 20-vuotias, voit oppia uusia asioita nopeasti ja sopeutua moniin eri asioihin. Kun vanhenet, se käy vaikeammaksi.

Vasta 20-vuotiaalla Pajarilla on Latvalan mukaan kirkas tulevaisuus edessään, mikäli kehitys etenee yhtä hyvin kuin tähän mennessä.

– Ikä on Samin puolella ja hän on ehdottomasti oikealla tiellä. Toivon, että hän voi jonain päivänä haastaa Kallen, mutta kuten sanottua, edelleen on monta askelta otettavana. On vaikea ennustaa, mitä tulee tapahtumaan.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat