Kinnuselle toinen luokkavoitto rallin SM-sarjassa – ”Voi olla tosi tyytyväinen”

Erno Kinnunen
Erno Kinnunen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiteeläinen Erno Kinnunen pääsi ajamaan lähes kotikilpailuaan, kun rallin SM-sarjan talvikauden päätöskisan reitti suuntautui Joensuusta kohti Kiihtelysvaaraa. Kilpailu kulki Kinnusen osalta mallikkaasti, joten hän pääsi maalipaikalla suihkuttamaan kuohujuomaa luokkavoiton merkiksi.

Kauden toisen SM4-luokan voiton myötä Honda-kuljettaja nousi myös pistetaulukon kärkipaikalle, joista asemista on hyvä jäädä odottamaan kesän ralleja.

– Tosi tyytyväinen voi olla talven kolmeen osakilpailuun. Avauskisassa tekniikkamurheet veivät voittomahdollisuudet, mutta sen jälkeen kaksi osakilpailua on sujunut hienosti, Kinnunen kertasi.

– Itäralli kruunasi tämän alkukauden. Tiestö oli haastavaa ja pystyin ajamaan melko ehjän kisan. Toisella erikoiskokeella osuin lumipenkkaan ja hetken matkaa mentiin ojan reunalla. Sen jälkeen ajorytmi vähän katosi.

Kinnunen ja kartanlukija Ville Mäkelä ajoivat kaikille kuudelle erikoiskokeelle luokkansa nopeimmat ajat.

– Tauon jälkeen kisan pisin EK Oskola oli tärkeässä roolissa. Olin päättänyt iskeä siellä, ja se suunnitelma onnistui. Kovan pohja-ajan ansiosta lähes triplasin hallussa olleen yhdeksän sekunnin etumatkan, Kinnunen iloitsi.

Itäralli oli menestyksekäs Jast Rally Teamille, kun Ernon velipoika Jarno Kinnunen saavutti toisen sijan Suomi Cupin SC5-luokasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat