Quantcast

Tokee lähellä voittovauhtia Itärallissa – ”Iso harppaus parempaan suuntaan”

Joonas Tokee
Joonas Tokee. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joensuussa lauantaina ajettu perinteikäs Itäralli päätti rallin SM-sarjan talvikauden. Joonas Tokee onnistui ajamaan hyvän ja ehjän kilpailun, joka palkittiin tasaväkisen SM2-luokan toisella sijalla.

Oriveden Seudun UA:n kuski jäi lopulta luokkavoittoon ajaneesta Henrik Pietarisesta 7,9 sekuntia.

– Itäralliin lähdettiin siitä lähtökohdasta, että voitosta ajetaan. Se tulostavoite ei aivan täyttynyt, mutta lähellä oltiin, joten saa kyllä olla tyytyväinen kokonaisuuteen. Kisa sujui meiltä hyvin ja kaikki pelasi auton suhteen.

– Omasta mielestä ajamisessa otettiin iso harppaus parempaan suuntaan. Edelleen pieniä virheitä mahtui matkan varrelle, mutta ne eivät olleet merkittäviä. Luokan kärjessä ajettiin todella tasaisia suorituksia ja kärkiajan tekemiseen vaadittiin puhdasta suorittamista.

Talvikausi on siis nyt paketissa ja on aika suunnata ajatuksia sorakilpailujen suuntaan.

– Keväällä on ohjelmassa reilusti testaamista, sillä kokemusta ei vielä ole soralla ajamisesta Subarulla. Auton säätämiseen täytyy vielä panostaa, että saataisiin viimeiset sekunnit pois ajamisesta. Nyt on helpompi keskittyä siihen hommaan, kun perusrutiini nelikolla ajamiseen on saatu.

– Talvikauden osalta haluan sanoa kiitokset yhteistyökumppaneille, huollolle ja tiimille. Tästä on hyvä jatkaa kohti sorakilpailujen haasteita ja pyrkiä nostamaan sijoitusta pykälällä, summasi Tokee.

Lue myös nämä