Ken Block esitteli uuden Gymkhana-projektinsa – tässä on Audi S1 Hoonitron!

Ken Block Audi
Ken Block ja Audi S1 e-tron quattro Hoonitron. Kuva: Audi Mediacenter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikuskina ja erityisesti Gymkhana-videoistaan tunnettu amerikkalaistähti Ken Block sekä miehen uusi yhteistyökumppani Audi ovat esitelleet uuden menopelinsä prototyypin. 

Pitkään Fordin mannekiinina toiminut Block ilmoitti aiemmin tänä vuonna yhteistyöstä Audin kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt Blockin uuden Gymkhana-auton prototyyppi Audi S1 e-tron quattro Hoonitron.

Auton innoittajana toimii legendaarisesta Pikes Peakin mäkikisasta muun muassa tuttu Audi Sport quattro S1.

Ken Block Audi
Audi S1 e-tron quattro Hoonitron perustuu legendaariseen Audi Sport quattro S1:een.

Block kertoo projektin olleen yksi unelmien täyttymyksistä. Onhan Audi quattro jo itsessään yksi ralliautoilun suurista klassikoista.

– S1 Hoonitron yhdistää kaiken sen, mistä Audi oli kuuluisa 1980- ja 1990-luvuilla. Sen ajan auton spektaakkelimainen aerodynamiikka on päivitetty moderniin muotoon. On mielestäni aika siistiä, että Audin suunnittelijat ovat ottaneet inspiraatiota omasta menneisyydestään, Block hehkuttaa.

Kyseessä on vasta prototyyppi, joten varsinaista ensimmäistä kunnon Gymkhana- tai oikeastaan Elektrikhana-vetoaan Block joutuu vielä odottelemaan.

– Audi antoi minulle mahdollisuuden kokeilla sitä muutaman päivän ajan Saksassa marraskuussa. Minä olen ajanut jos jonkinlaisilla polttomoottoriautoilla, mutta tässä pelissä riittää minulle opeteltavaa, Block toteaa.

– Se on ihan uusi kokemus, kun voi kiihdyttää 150 km/h vauhtia donitsiin vain oikeaa jalkaa käyttämällä. Meillä on meneillään vaihe, jossa me molemmat opettelemme toistemme metkuja.

Ken Block AudiAudi S1 e-tron quattro Hoonitron

Myös Audin leirissä yhteistyö Blockin kanssa on otettu ilolla vastaan. Audi Sport kehitteli Blockin uuden sähköisen työkalun Neckarsulmin tehtaallaan. Ingolstadin porukka oli puolestaan vastuussa auton viimeistelystä.

– Kun kuulimme tästä projektista ensi kertaa, koko meidän porukka oli todella innoissaan. Meillä oli mahdollisuus luoda auto, joka yhdistää Audin ikonisen brändin  tulevaisuuden kanssa. Toki haasteet olivat valtavat, Audin pääsuunnittelija Marc Lichte sanoo.

– Mutta kyllähän se lisää motivaatiota, kun tietää, että miljoonat ihmiset tulevat katsomaan Ken Blockin videoita tällä autolla.

Ken Block Audi
Audi S1 e-tron quattro Hoonitron.

Katso alapuolelta Blockin esittelyvideo prototyypistä.

Lue myös nämä