Rallitähdelle toinen mestaruus viikon sisään – ”Odotan, että pääsemme ottamaan oluet illalla”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Bastien Roux/DPPI

Andreas Mikkelsen varmisti rallin EM-sarjan mestaruuden sunnuntai-iltana, kun hän ajoi kuudenneksi Unkarin EM-rallissa.

Pistesijoille ajaminen takasi Euroopan mestaruuden Mikkelsenille ennen kauden viimeistä EM-osakilpailua. Norjalaistähti ajoi varmistellen sunnuntain erikoiskokeilla, jotta hän pääsisi varmasti maaliin.

Mikkelsenillä riittää juhlittavaa, sillä viikko sitten hänelle varmistui rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruus.

– Tämä on hienoa, Mikkelsen iloitsi EM-sarjan suorassa YouTube-lähetyksessä.

– Viikko on ollut erityinen. Kaksi mestaruutta viikossa – jokainen viikko voisi olla tällainen! Täydellinen viikko, norjalaiskuljettaja hehkutti.

Mikkelsen jakoi vuolaat kiitokset Toksport-tallille, jonka Skoda Fabia Rally2 -autolla hän on kilpaillut tällä kaudella MM- ja EM-sarjassa.

– Iso kiitos tiimille. Odotan sitä, että pääsemme ottamaan oluet illalla, Mikkelsen suunnitteli.

Venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin ajoi voittoon Unkarin EM-rallissa selvällä marginaalilla. Toiseksi sijoittunut Mads Östberg jäi 37,2 sekuntia Grjazinista.

– Voin olla tyytyväinen. Valitettavasti muilla nopeilla kuljettajilla oli ongelmia. Meillä oli tavoitteena ajaa ilman virheitä ja teimme viikonlopun aikana vain yhden virheen soraosuudella, Grjazin kertasi.

Grjazin lopulta menetti voittonsa myöhään sunnuntai-iltana, kun kilpailun tuomaristo mätkäisi venäläiselle 15 minuutin aikasakon. Grjazin oli jättänyt pysähtymättä sunnuntaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Norbert Herczigin onnettomuuspaikalle, vaikka virkailijat olivat käsimerkein kehottaneet Grjazinia pysähtymään.

Sami Pajari ajoi komeaan voittoon ERC3-junioriluokassa ja nousi luokan pistetaulukossa kärkeen. Pajari löi brittikuljettaja Jon Armstrongin 23,2 sekunnilla.

– Tämä oli tärkeä voitto mestaruustaistelua varten. Viikonlopun sujui tosi hyvin, Pajari summasi.

Pajari voitti viime viikonloppuna rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden ja nyt hän kamppailee kauden toisesta tittelistään ranskalaista Jean-Baptiste Franceschia vastaan. ERC3-junioriluokan mestaruus ratkeaa kauden päätöskilpailussa Kanariansaarilla marraskuussa.

– Tämä ei ollut helppo ralli, mutta tulos on loistava. Nyt voin pitää pari päivää vapaata. Tilanne ei voisi olla parempi, Pajari sanoi.

EM-kauden päättävä Kanariansaarten ralli ajetaan 18.-20. marraskuuta.