Mestaruuden voittanut Trogen kaatoi rajusti autonsa – ”Savun keskeltä tuli auttavia käsiä”

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen voitti viime kaudella RX Academy -sarjan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

RX Academyn kausi päättyi Sami-Matti Trogenin mestaruusjuhliin sairaalassa, sillä auto kaatui rajusti huonokuntoisella Tierpin radalla kauden viimeisessä startissa. Trogen vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Sieltä tavoitettu nuorukainen kertoo olevansa kunnossa.

Trogen dominoi sarjaa viimeiset kolme kilpailua. Kaksi edellistä osakilpailua päättyivät voittoihin, ja Trogen lähti Ruotsiin sarjajohdossa. RX Academyn mestaruus oli sinettiä vaille valmis jo ennen finaalia, kun alkuerien ykkönen oli nopein myös semifinaalissa. Suuri unelma oli romuttua toisella kierroksella.

Finaalin paalupaikalta startannut Trogen joutui heti ensimmäisessä mutkassa kolariin ja putosi neljänneksi, mutta lähti päättäväisenä nostamaan sijoitustaan. Alun kolarointi ei nuorta miestä horjuttanut, mutta Tierpin kelvottomaan kuntoon mennyt rata teki ajamisesta vaarallista.

– Ajoin kovalla vauhdilla hypylle, kun perä nousi ilmaan ja nokka haukkasi maahan. En ehtinyt edes tajuta mitä tapahtuu. Ajattelin vain ettei tämä voi olla totta. Se mitä kaadon jälkeen tapahtui, jää ikuisesti mieleeni. Autonraato savusi radalla ja sieltä jostain savun keskeltä alkoi tulla auttavia käsiä. Kilpakumppanit olivat pysähtyneet radalle apuun, Trogen kertoo liikuttuneena.

Finaalilähtö keskeytettiin Trogenin kaadon jälkeen, eikä sitä enää uusittu. Keskeytyshetkellä Trogen oli neljäntenä ja ainoa uhkaaja Oskar Leitgeber kolmantena. Tämä oli lopulta virallinen tulos, joten mestaruus matkasi Suomeen Sami-Matti Trogenin mukana.

– Kaikki meni loppua lukuun ottamatta kuten oli tavoitteena. Vauhti oli hyvää ja Set Promotion –tiimi toimi taas hienosti koko viikonlopun, kuten koko kaudenkin. Mestaruus tuntuu hyvältä, yksi iso askel on nyt otettu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat