Kansanedustaja vaatii: Rallin MM-sarjan oikeudet pois Yleltä

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Ylen Petri Sjöblomin haastattelussa. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen on jättänyt eduskunnan puhemiehelle kysymyksen koskien Yleisradion omistamia rallin MM-sarjan tv-esitysoikeuksia.

Yle hankki vuosi sitten MM-sarjan esitysoikeudet kaudesta 2019 eteenpäin. Suomalainen rallikansa otti iloissaan uutisen vastaan, sillä aiemmin MM-rallit olivat näkyneet maksullisilla kanavilla.

Ylen ja rallin MM-sarjan välinen sopimus kattaa vielä kauden 2020 ja lisäksi siihen kuuluu optio vuosista 2021-22. Osapuolilla on mahdollisuus vahvistaa jatko-optio kauden 2020 jälkeen.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Wihonen hämmästelee, miten Yle voi käyttää isoja summia rallioikeuksiin samaan aikaan, kun hallituksen tavoitteena on toimia johtavana esimerkkinä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

– Miten tähän julistukseen sopii se, että verorahoilla Suomen kansalle näytetään tätä todellista fossiilitalouden näyteikkunaa? MM-sarjan ralliautoja lennätetään lentokoneilla ympäri maailmaa, YLE:n toimittajat ja kuvaajat lentävät perässä, ja sitten tätä kaikkea näytetään suomalaisille veronmaksajille, Wihonen kirjoittaa.

– Eikö hallituksen tulisi toiminnallaan ja ohjauksellaan vähintäänkin varmistaa, että tällainen jätetään kaupallisten kanavien tehtäväksi?

Voit lukea Wihosen jättämän kysymyksen kokonaisuudessaan täältä.

Wihonen on toiminut Yleisradion hallintoneuvoston jäsenenä kesäkuusta lähtien.

Rallin MM-kauden viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikolla Australiassa. Yle lähettää paikalle yhden toimittajan ja yhden kuvaajan.

Katso alta video, mitä Australian MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,288031″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat