Sami-Matti Trogen jahtaa voittoa rallicrossin MM-sarjan kauden päätöskisasta

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami-Matti Trogen ajaa kauden viimeisessä rallicrossin MM-osakilpailussa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa tulevana viikonloppuna. RX2-luokassa koko kauden podiumin reunoja kolkutellut lohjalainen oli kauden parhaallaan edellisessä osakilpailussa Ranskassa kolmas.

SET Promotion -tallin väreissä kilpaileva Trogen sai lisäpuhtia Ranskan Loheacin osakilpailuun, kun tiimiin saapui ”keikkapomoksi” tunnettu crossipersoona Ian Davies. Pitkään lajin parissa toiminut englantilainen on auttamassa turkulaistiimiä uusiin urotekoihin myös päiväntasaajan tuolla puolen.

– Olen tutustunut Sami-Mattiin vähän viimeisen parin vuoden aikana ja hänessä on selkeästi talenttia, Davies totesi kilpailun jälkeen.

Viime kaudella samaisella Kapkaupungin radalla Trogen taisteli hetken jopa kilpailun voitosta, mutta rengasrikko vesitti loppurutistuksen. Tavoite on asetettu jälleen voittokamppailuun.

– Hyvä fiilis päästä pitkästä aikaa ajamaan ns. oikeita kilpailuja, sillä olen parin kuukauden tauon aikana ajanut simulaattorikisoja. Jännä nähdä millaisessa vireessä kilpakumppanit ovat. Itselleni tämä sopii, sillä pääsen nopeasti rytmiin, eikä tauosta ole haittaa, Trogen sanoo.

Ajaminen Etelä-Afrikassa vaatii mittavia järjestelyjä. Mukana on ollut niin rallicrossin MM-sarjan pyörittäjä IMG kuin Kapkaupungin korkeimpia viranhaltijoitakin. RX2-International sarjassa Trogen on viidentenä, mutta pronssiin on vielä pienet saumat.

– On tässä vielä mahdollisuuksia, koska jos joku ottaa mustan lipun, hän on auttamatta pihalla. Pistelaskujärjestelmä on niin raaka. Voitosta ajetaan ja katsotaan kuinka sarjan kanssa lopulta käy. Yritetään saada hyvä päätös kaudelle, ja uskon että näin tulee käymään, sillä meillä on sama hyvä porukka kasassa kuin Ranskassa, Trogen päättää.

RX2 International -sarjan pistetilanne

1. Oliver Eriksson (SWE) 163
2. Jesse Kallio (FIN) 142
3. Ben-Philip Gundersson (NOR) 128
4. Fraser McConnell (JAM) 119
5. Sami-Matti Trogen (FIN) 105

Lue myös nämä