MotoGP-tähti Valentino Rossi yllättää – ”Sebastien Ogier on sankarini”

Valentino Rossi
Valentino Rossi,. Kuva: GEPA pictures/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MotoGP-sarjan konkari ja yhdeksänkertainen mestari Valentino Rossi on tunnettu myös kovana rallimiehenä. 40-vuotiaan moottoripyöräkuskin suurin sankari on Sebastien Ogier.

– Hän on minun sankarini, koska olen rallifanaatikko ja Seb on yksi kaikkien aikojen kuskeista. Tapasin hänet ensimmäistä kertaa vuonna 2009 Englannissa. Juttelimme ja ei hän ollut mikään rallitähti Ogier, vaan vain nuori ranskalainen, joka osallistui rallikilpailuun, Rossi ylistää Motorsport-Total-sivustolla.

Ogier on voittanut urallaan kuusi rallin maailmanmestaruutta, joista neljä Volkswagenilla ja kaksi viimeisintä Fordilla. Hiljattain Ogier piipahti Rossin ranchilla tutustumassa MotoGP-legendan tiluksiin.

– Oli kunnia saada hänet kylään. Hän halusi nähdä meidän treenejä, koska hänen vaimonsa on töissä DTM-sarjassa. Juttelimme ja hän kertoi, että haluaisi testata WRC-autoaan ranchillani. Ehkä voimme järjestää jotain sellaista tulevaisuudessa, Rossi kertoo.

Rossi on voittanut Monza Rally Shown seitsemän kertaa, joten myös ralliauton ohjastaminen sujuu italialaiselta varsin hyvin. Viime kesänä mies haaveili pääsevänsä Suomeen ajamaan lumella.

– Minulla on suuri intohimo rallia kohtaan, joten tulisin mielelläni ajamaan Suomeen.  Talvisin ajamme aina jäällä ja lumella, no emme tietenkään joka talvi, mutta silloin, kun Italiassa on lunta. Haluankin tulla Suomeen, koska teillä on enemmän lunta, Rossi sanoi tuolloin.

– Jäärata-ajo moottoripyörällä olisi todennäköisesti liian kylmää minulle, joten ajaisin mieluummin autolla, italialainen jatkoi.

Lue myös nämä