Kalliokoski ajoi kolme voittoa neljästä, mutta jäi jääradan SM-hopealle – ”Raaka peli”

Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Tero Lyttinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jääradan SM-sarja ajettiin päätökseen viikonloppuna Kuusamon Torankijärvellä. AL-Härmää edustava Jere Kalliokoski oli molempina päivinä finaaleissa pitelemätön ja ajoi nelivetoluokan voittoon. Toissa kauden Suomen mestari otti Cup-sarjassa hopeaa, kultaa nappasi Panu Mertala. 

– Kaikki sujui suunnitelmien mukaan, ja auto toimi hyvin. Startti oli onnistunut ja ekassa mutkassa olin johdossa, siinä oli hyvä lasketella ja tarkkailla tilannetta, Kalliokoski summasi lauantain kisaa.

Sunnuntaina ajettiin kauden viimeinen osakilpailu. Kilpailu eteni samalla kaavalla kuin edellisenä päivänä, Kalliokoski voitti alkuerän ja kaasutteli myös finaalissa muilta karkuun.

– Keli oli vähän parempi sunnuntaina ja rata pysyi ihan hyvässä kunnossa muutamaa kohtaa lukuun ottamatta koko viikonlopun. Finaalissa startti meni taas hyvin ja meno maistui, en paljoa taakse katsellut vaan annoin mennä.

Sarjassa ajettiin yhteensä neljä osakilpailua kahtena viikonloppuna, kausi aloitettiin Paltamosta helmikuussa. Kalliokoski otti kolmesta finaalista voiton, mutta mahdollisuus kultamitaliin valui Oulunjärven jäälle avauskilpailussa, kun Mitsubishin pakosarjaan tuli repeämä.

– Raaka peli, neljä kisaa ja kaikissa pitää onnistua. Se keskeytys vei saumat kultaan, mutta turha sitä on miettiä. Mertala veti hienosti ja tasaisesti neljä finaalia, Kalliokoski summaa.

Talven jälkeen katseet suunnataan alkavaan rallicrosskauteen, ensimmäinen kilpailu on Rally X Nordic -sarjan avaus 19. – 20. toukokuuta Ruotsin Höljesissä.

 Jääradan lopulliset Cup-pisteet:

1) Panu Mertala Scuderia Palas Subaru Impreza 123p
2) Jere Kalliokoski AL-Härmä Mitsubishi Lancer 119p
3) Matti Nisula ViiUA Mini Cooper 68p

Lue myös nämä

  • Uusimmat