Kalle Rovanperän tärkeä päivä lähestyy

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lokakuun 2. päivä on merkattu punaisella Kalle Rovanperän kalenteriin. Tuolloin Rovanperän suunnitelmissa on saada ajokortti taskuunsa.

Rovanperä, 16, on käynyt koko syksyn CAP-autokoulussa liikenteen turvallisuusviraston Trafin erikoisluvalla. Normaalisti ajokortin voi suorittaa sen jälkeen, kun on täyttänyt 18 vuotta. Rovanperä täyttää 17 vuotta sunnuntaina 1. lokakuuta ja heti seuraavana päivänä maanantaina hänellä on edessään autokoulun ajokoe.

– Tarvitsen ajokorttia, koska muuten en saa osallistua MM-ralliin, Rovanperä kertoo autokoulun tiedotteessa.

Rovanperä aikoo osallistua uransa ensimmäiseen MM-ralliin lokakuun lopussa Walesissa. Ilman ajokorttia kilpailu jää väliin.

CAP-autokoulun aluepäällikkö Mikko Hytönen kehuu Rovanperän autokoulun sujuneen jouhevasti. CAPin joustava simulaattoriopetus on mahdollistanut sen, että Rovanperä on kiireisestä aikataulustaan huolimatta pystynyt osallistumaan vaadittuun ajo-opetukseen. Rovanperällä on kokemusta mopoilusta ja mopoautoilusta yleisillä teillä, joten liikennesäännöt ovat olleet hänellä jo ennestään hyvin hallussa.

Rovanperä varmisti hiljattain jo toisen peräkkäisen Latvian rallisarjan mestaruutensa. Hänet on kruunattu myös Latvian mestariksi kaksivetoisissa kaudella 2015.

Ennen Walesin MM-rallia Rovanperä ajaa myös uransa ensimmäisen EM-rallin Latviassa lokakuun alussa. Tulevana viikonloppuna suomalaislupaus kilpailee Rooman ympäristössä Italian mestaruussarjan pisteistä.

Lue myös nämä