Jari Huttunen yhä mukana kamppailussa – tarjolla huikea palkintopotti

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: FIA ERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen on yhä mukana taistelemassa rallin EM-sarjan alle 27-vuotiaiden juniorimestaruudesta, mutta suomalaislupaus tarvitsee hyvän tuloksen ensi viikonloppuna ajettavasta Rooman osakilpailusta ja EM-kauden päättävästä Liepaja-rallista.

U27-luokassa on mukana kaikkiaan kuusi osakilpailua, joista kuljettajan loppupisteisiin lasketaan neljä parasta tulosta. Huttunen jäi täysin ilman pisteitä edellisessä osakilpailussa Tshekissä, ja kauden avanneessa Azorien rallissa Opelin suomalaiskuljettajan tilille tuli vain kuusi pistettä.

Kanarialla ja Puolassa Huttunen sai loistavat tulokset, joiden ansiosta hän on luokassa neljäntenä ennen Rooman ympäristössä ajettavaa rallia. Huttusen ero kärkipaikkaa pitävään Aleks Zawadaan on 24 pistettä ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua, mutta koska loppupisteistä pudotetaan kaksi heikointa tulosta pois, Huttusella on yhä mahdollisuudet luokkansa mestaruuteen.

– Kaikki on yhä täysin auki mestaruuden kannalta. Lisäksi kaikki starttaavat Rooman ralliin samalta viivalta, koska yksikään ERC-kuljettaja ei ole nähnyt aiemmin näitä erikoiskokeita. Se on positiivista, että kenelläkään ei ole etua, alle 27-vuotiaiden luokkajohtaja Zawada kertoo EM-sarjan virallisilla nettisivuilla.

U27-luokan mestari pokkaa itselleen merkittävän palkinnon, sillä luokkaykkönen kuittaa 100 000 euroa edistääkseen uraansa. Mestari voi hyödyntää voittopotin kaudella 2018 EM-sarjan U28-luokassa.

Rally di Roma Capitale käynnistyy perjantai-iltana yleisöerikoiskokeella Roomassa. Asvalttiralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat